VUČIĆ O CRNOJ GORI: I na Zapadu razumeli da je suština identitetsko pitanje

Autor: Tanjug

Vesti

09.03.2020

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U Crnoj Gori se ne radi o samo pitanju crkve, već o identitetskom pitanju, zbog čega su ljudi sa takvom energijom I entuzijazmom i pokazali otpor prema donošenju Zakona o slobodi veroispovesti", rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: printscreen
Aleksandar Vučić

Vučić je, na opasku voditelja emisije na KCN televiziji da je srpski narod u Crnoj Gori jedinstven, kazao da su i na Zapadu dobro primetili da to nije pitanje samo naroda I crkve, već identitetsko pitanje.

Istovremeno je kritikovao sejanje mržnje, ukazujući da je na jednoj od televizija čuo izjave da se neki nadaju da će koronavirus "rešiti problem" u Crnoj Gori.


Na konstataciju da srpska crkva ima važnu ulogu u opstanku srpskog naroda I da država treba tešnje da sarađuje sa crkvom, Vučić je kazao da je stav koji je izneo voditelj popularan, ali da je njegov kao predsednika države malo drugačiji.

Mi smo, podseća, sekularna država, ali poštovanje prema crkvi moramo da pokažemo, na svakom mestu, a dobro je kad država i crkva mogu da sarađuju.

Vučić je kazao da veoma poštuje patrijarha Irineja, za kojeg je kazao da je veoma dobar čovek, čovek koji beskrajno voli Srbiju I srpski narod.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
BozaB

09.03.2020 22:24

Nas identitet u CG mora ostati sacuvan,to je sustina cele price.

Odgovori 10 0
Zeljko85

09.03.2020 22:35

Srbi u Crnoj Gori trebaju imati veća prava ali se o tome nije razmišljalo još od kad se Crna Gora otcepila od nas. Sada je vreme za promene.

Odgovori 10 0
DejanM

09.03.2020 23:13

CG mora da poštuje prava Srbije. Sporan zakon treba što pre ukinuti i okrenuti se dijalogu.

Dole

10.03.2020 10:01

@DejanM - Srbi su konačno jedinstveni i neće dozvoliti Milu da gazi po njima