(VIDEO) JOŠ ČETVORO OBOLELIH: Ovo su najnoviji podaci o broju zaraženih koronavirusom

Autor: Republika

Vesti

13.03.2020

17:11 >> 17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema podacima Ministarstva zdravlja u Srbiji je ukupno 35 zaraženih koronavirusom, što je za četvoro više nego od prethodnog saopštenja.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto: Ilustracija

Do 18 časova 13. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 239 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 13.03.2020. godine testirani su uzorci 25 osoba od kojih su 4 pozitivna i 21 negativan na novi korona virus.

 

Lončar: Ne postoji žarište

Ministar Lončar rekao je da ne postoji "žarište virusa" u Srbiji i da se za sve ljude zna kako su zaraženi.

- Ono što mogu da kažem, a što je najbitnije, za svaku osobu za koju se utvrdilo da je pozitivna, imamo sve neophodne podatke. U ovom trenutnku imamo dovoljno analiza za svakoga, odakle su došli i kako su zaraženi i šta je urađeno - rekao je ministar.

- Nemamo nijednu oblast koja se izdvaja. Zaraženi su iz Beograda, Niša, Kikinde, Novog Sada, u jednom slučaju Čačka. Dakle, ne postoji žarište. To je najbitnije za građane Srbije - dodao je Lončar.

 

 

Stanje zaraženih pacijenata

U Srbiji su potvrđena još četiri slučaja zaraze korona virusom, tako da je ukupan broj zaraženih porastao na 35, saopštio je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar je na konferenciji za medije u Vladi Srbije kazao da je danas u Srbiji testirano 25 ljudi.

On je precizirao da je od četvoro novootkrivenih slučajeva troje kod kuće sa minimalnim tegobama, dok je jedna osoba u bolnici i stabilnog je stanja.

Ministar Lončar je naveo da je u Beogradu na Infektivnoj klinici ima 10 pacijenata, u Nišu šest, i da nijedan od tih pacijenata nije u teškom stanju i nijedan nije na respiratoru.

Njihovo stanje je stabilno i pod kontrolom.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je rekao da je u Vojvodini hospitalizovano pet pacijenata, od kojih je četiri na Klinici za infektivne bolesti u KC Vojvodine. Od toga su dva pacijenta znatno bolje nego juče, jedan je i dalje u teškom opštem stanju i on je pod neprekidnim monitoringom.

Četvrti pacijent koji je danas prebačen iz Opšte bolnice u Kikindi nije na respiratoru i on se neprekidno prati.

Pacijent u Opštoj bolnici u Pančevu je u boljem stanju nego što je bio juče.
 

 

Zatvaramo granicu prema Rumuniji

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objavio je najnoviju meru koju će doneti Vlada Srbije u borbi protiv koronavirusa.

- Zatvorićemo granicu prema Rumuniji jer procenjujemo da to može da bude dobra mera. Mislimo da će to doprineti borbi protiv koronavirusa i smanjenju broja novozaraženih. Iz sata u sat pratimo situaciju, tražimo mere koje će doprineti da najbolje odreagujemo - objasnio je Lončar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading