Vučić: Ne isključujem mogućnost da se uvede vanredno stanje

Autor:

Vesti

14.03.2020

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da je ovo "najteži izazov za Srbiju u poslednjih nekoliko decenija".

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Aleksandar Vučić

Tokom obraćanja nakon sastanka kriznog štaba kojim rukovodi predsednik Srbije, on je istakao da u narednom periodu možemo očekivati još mera, ali se ne isključuje ni mogućnost uvođenja vanrednog stanja.

- Vanredno stanje se uvodi ukoliko ministar odbrane smatrajući da je ugrožena sigurnost zemlje uputi pismo predsedniku Srbije kao vrhovnom komandantu. Zatim, sa tim pismom idemo u skupštinu, ali, pošto je zabranjeno okupljanje više od 100 ljudi, u takvim slučajevima moguće je da predsednik republike, predsednik narodne skupštine, i predsednim vlade, trostrukim potpisom uvedu vanredno stanje u zemlji, i ne isključujem tu mogućnost - rekao je Vučić i dodao da to onda znači da nema klubova, kafića, bioskopa, pozorištva, vojska izlazi na ulice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Ana

14.03.2020 10:59

Srbija je odgovorna drzava!

Miki

14.03.2020 11:01

Nasa zemlja se suocava sa najvecom zdravstvenom pretnjom u novijoj istoriji, krajnja mera odbrane od inficiranja koronavirusom jeste vanredno stanje, ako bude potrebno bice uvedeno, jer drzava postupa odgovorno i cuva javno zdravlje.

ana

14.03.2020 11:20

Ukoliko bude potrebe svakako da ce se uvesti

Rajko

14.03.2020 11:25

Ako treba da se uvede vanredna situacija, bolje i to nego da se svi zaraze virusom