(VIDEO) MINISTARSTVO SAOPŠTILO NOVE PODATKE: U Srbiji ima 46 zaraženih koronom!

Autor: Republika

Vesti

14.03.2020

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbije je 46 zaraženih korona virusom, najnoviji su podaci Ministarstva zdravlja. To je za pet više u odnosu na prethodne podatke koji su bili saopšteni jutros u osam časova.

RepublikaFoto: printscreen
Učesnici konferencije u Vladi Srbije

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objasnio je da je večerašnja konferencija, koja je bila planirana za 18 časova, kasnila iz tehničkih razloga.

On je rekao da je danas u Srbiji testirano još 12 ljudi, od čega je pet pozitivno na koronavirus.

- U Beogradu ima 12 pacijenata svi su trenutno stabilni, u KC Niš pet pacijenata, svi su dobro i jedan pacijent u Kragujevcu, takođe dobro. Niko od njih nije na respiratoru - rekao je Lončar.


Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je na KC Vojvodine četvoro pacijenata.

- Dva su u znatno poboljšanom stanju, jedan pacijent i to je u ovom trenutku najteži pacijent u celeoj Srbiji je i dalje na mehaničkoj ventilaciji, i četvrti je isto u težem opštem stanju, ali za njega još nije potreban respirator - kazao je on.

Pacijent u Pančevu je stabilnog opšteg stanja i ono je u blagom poboljšanju.

- Svi oni koji su bili u kontaktima za koje je naložena izolacija u kućnim uslovima, nam se već osmi dan ne javljaju da imaju ozbiljnije znake bolesti - rekao je Gojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
asa

14.03.2020 19:25

Moj komšija koji je došao jučer iz Italije slobodno se šeta po Zemun parku.Znam da je dobio četrnastodnevnu zabranu na granici da se ne kreće iz kuće.Da li njih itko kontroliše, jer takvi ne razmišljaju dali su možda zaraženi u Italiji i da će možda zaraziti mnogo ljudi.Odmah proveriti te ljude da li poštuju samoizolaciju.

Odgovori 12 0
mina

14.03.2020 20:05

apel gradjanima da vode racuna i izbegavaju masu ljudi

Odgovori 11 0
profesor1984

14.03.2020 20:26

Bez panike jer Srbija čini sve kako bi sprečila širenje virusa, slušati lekare.

Odgovori 11 0
Ana

14.03.2020 21:38

Jedinistvo i soridarnost je ono sto nam najvise treba u ovom trenutku. Korona sve vise preti. Moramo odgovoriti kako dolikuje, odnosno paziti na sebe i druge i biti jaki u ovoj slozenoj situaciji.