VULIN U VANREDNIM VESTIMA TV PINK: Vrhovnom komadantu dostavili smo procenu rizika, Vučić treba da donese dalje odluke!

Autor: Republika

Vesti

14.03.2020

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mininistar odbrane Aleksandar Vulin poručio je gostujući u vanrednim vestima TV Pink da je ministarstvo na čijem je čelu obavestilo predsednika republike i vrhovnog komadanta Aleksandra Vučića o proceni rizika s obzirom na novonastalu situaciju sa koronavirusom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

On je u obraćanju na tv Pink rekao da je sada na predsedniku Srbije da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti sve službe u funkciju života i zdravlja građana.

Vulin je rekao da nakon pojave koronavirusa i pored do sada preduzetih mera od strane organa vlasti u Srbiji, a polazeći od dešavanja na globalnom nivou i proglašenja pandemije od strane SZO, procena je da bi dalje širenje virusa Kovid 19 moglo značajno da ugrozi zdravlje šire populacije građana i dovelo u pitanje funkcionisanje zemlje i njenih institucija.

Iz navedenih razloga rizici i pretnje po bezbednost građana i zemlje zahtevaju preduzimanje hitnih mera iz nadležnosti predsednika, naveo je Vulin.

- Građani Srbije budite uz svoju zemlju - poručio je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Markic

14.03.2020 21:40

Sve što se smatra neophodnim i hitnim, uraditi bez odlaganja! U pitanju su zivoti i bezbednost cele nacije, smatram da će država i predsednik preduzeti sve što treba.

BozaB

14.03.2020 21:51

Ovakvu odluku nije lako doneti,potrebna je prava procena.

Nikola

14.03.2020 22:41

Shodno situaciji predednik Srbije doneće odluku koja je u najboljem interesu građana naše države.

Ana

14.03.2020 22:46

Teski dani su pred nama sve mere moraju preduzeti u skladu sa stanjem.