Veselji žestoko opleo po Kurtiju: On koristi pandemiju da sebe postavi za sto u pregovorima sa Beogradom

Autor: Kosovo online

Vesti

15.03.2020

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji izjavio je da je privremeni kosovski premijer Aljbin Kurti iskoristio situaciju oko pandemije za usvajanje rezolucije za pregovore sa Beogradom posle ponoći u parlamentu.

RepublikaFoto: youtube.com/Ermal Mamaqi
Kadri Veselji

Veselji je na svojoj Fejsbuk stranici napisao da Kurtijev potez dokazuje da ova vlada i premijer predstavljaju nacionalnu opasnost.

- Pokazalo se da vanredna sednica o budžetu, koju je sazvao premijer, nije imala svrhu da odobri budžet već da dovede Aljbina Kurtija za sto dijaloga sa Srbijom - napisao je Veselji na Fejsbuku.

- Oni su sazvali vanrednu sednicu o budžetu. Zloupotrebili su zabrinutost građana zbog pandemije koronavirusa, koja je već široko rasprostranjena u nekim delovima naše zemlje, takođe zbog neefikasnosti vlade da spreči njeno širenje. Namerno su isključili opoziciju iz donošenja zakona o budžetu. Izdali su građane i obećanja. I, baš u vreme izolacije SAD-a i sankcija državi Kosovo, nisu se bavili osnovnim problemom – taksom, već su samo razmišljali o sebi, kako da se sastanu sa srpskim predstavnicima u dijalogu donevši rezoluciju posle ponoći - napisao je Veselji.

Prema njegovom mišljenju takav potez je neodgovoran i govori o aroganciji ove vlade i premijera Kurtija.

- Ova vlada i ovaj premijer su nacionalna opasnost. Ali građani će se usprotiviti prevarama. Kosovo, pre svega, pripada ljudima koji ga vole, rade za njega i ne dozvoljavaju da mu se nanosi šteta - napisao je Veselji na Fejsbuku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading