SELAKOVIĆ OBJASNIO: Evo šta će raditi vojska, a šta policija tokom trajanja vanrednog stanja

Autor: Tanjug

Vesti

15.03.2020

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je večeras da će vojska i policija da čuvaju najvažnije javne objekte i zdravstvene objekete namenjene najugroženijim pacijentima, a vojska će biti i na graničnim prelazima.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Nikola Selaković

- Jedan od ključnih zadataka pred policijom jeste kontrola i nadzor sprovođenja mera koje treba da spreče širenje virusa, a to su mere karantina i samoizolacije - rekao je Selaković za RTS.

On je dodao da će način funkcionisanja države u vanrednom stanju biti podrobno definisani uredbom koju će doneti vlada Srbije.


- Na osnovu te uredbe neka prava ograničavaju se građanima u odnosu na redovno stanje. Ta prava koja se ograničavaju, ograničavaju se posebnim naredbama koje donosi ministarsttvo unutrašnjih poslova, odnosno ministarstvo zdravlja - precizirao je Selaković.

Tada se, kako je rekao, primenjuju posebne odredbe Krivičnog zakonika koji postoje za ovakve situacije.
 
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Podsetio je da je vlada uputila preporuku ili apel najstarijih stanovnicima da ostanu u svojim kućama.


- Mi ćemo naredna dva-tri dana budno pratit primenu apela i ako se ona ne bude poštovala, moraće da se donese posebna naredba kojom će biti definisana zabrana napuštanja stanova, kuća i okućnica - rekao je Selaković.

Prema njegovim rečima, cela bitka se vodi za živote najstarijih i njih treba najviše da zaštitimo.

- Posebne mere se odnose na lica koja su u samoizolaciji. Kršenje samoizolacije nad kojim će nadzor sprovodiit policija i organi lokalnih samouprava će takođe biti sankiconisano krivičnom odgovornošću - rekao je Selaković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Maja

16.03.2020 00:24

Devojcica u kraju ne vozi bicikl jer joj se smeju zbog kacige.... Ne pravdajte se budalama zato sto vodite racuna o SVOM ZDRAVLJU, SVI moramo biti odgovorni i da druge CUVAMO od sebe. Pokazimo odgovornost i sledimo izdata upustva.

Natasa

16.03.2020 04:29

Svi treba da se pridržava o mera prevencije kako bi smo uspeli...

Ana

16.03.2020 09:49

Svi bi trebali da se pridržavamo uputstava.

meda

16.03.2020 12:26

Svi moramo da budemo odgovorni