Roditelji dece mlađe od 12 godina, hronični bolesnici i stariji od 65 treba da rade od kuće, a evo šta će biti sa tržnim centrima

Autor:

Vesti

16.03.2020

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na konferenciji za medije povodom vanrednog stanja ne teritoriji Srbije premijerka Ana Brnabić obratila se javnosti i apelovala još jednom na starije sugrađane da ne izlaze iz kuće.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto ilustracija

Vlada će na današnjoj sednici preporučiti da stariji od 65, hronični bolesnici i oni koji imaju decu mlađu od dvanaest godina ne dolaze na posao već rade od kuće.

Ova preporuka će se ticati zaposlenih u javnoj upravi, ali kako je rekla premijerka Srbije Ana Brnabić na vanrednoj konferenciji za medije, cilj je da se da primer svim poslodavcima.

Ona je navela i da država još neće zatvarati tržne centre jer još nisu problem kao kafići, a dodatno, to bi iziskivalo ogromne troškove. 

Inače, već su mnoge privatne firme poslale svoje zaposlene na rad od kuće, kako bi zaštitili svoje radnike i sprečili širenje zaraze.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miloss

16.03.2020 19:44

- Izgleda da ovu vašu preporuku "..hronični bolesnici i stariji od 65 treba da rade od kuće.." u Upravi za trezor ili nisu čuli ili su je, po običaju, prepravili po svom nahodjenju. - O čemu se radi: danas je sektor za kadrove poslao mejl direktorima u centrali i u filijalama da se svi zaposleni stariji od 60 godina odmah pošalju kući uz napomenu da im je do daljeg zabranjen ulazak u objekat u kome rade (ili su radili !?). Za kršenje ove zabrane prete disciplinskom komisijom.