(VIDEO) TEK SAD ULAZIMO U TEŽAK PERIOD: Pratite obraćanje premijerke Ane Brnabić

Autor: mediji, Republika

Vesti

18.03.2020

17:29 >> 17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se naciji nakon završene sednice Vlade Srbije i saopštila je najnovije informacije o borbi protiv koronavirusa u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Ana Brnabić

- Mi imamo ukupno 89 zaraženih, od toga je šest na respiratorima. Drago mi je što smo pooštrili mere, jer tek ulazimo u težak period - rekla je premijerka.

Ona je navela da je počeo trend ubrzavanja rasta broja zaraženih virusom korona, i naredni dani su veoma važni, poručila je premijerka Ana Brnabić.


- Danas sam u 15 sati sazvala Krizni štab, svi naši stručnjaci, epidemiolozi se slažu da je od juče počeo trend ubrazavanja i da su naredni dani važni. Zbog toga mi je drago da smo uveli dodatne, oštrije mere da bismo sačuvali penzionere starije od 65 i 70 godina - rekla je Brnabić na pres konferenciji.

- Dani pred nama će biti veoma važni - naglasila je premijerka.

Podsetila je da je danas 13. dan od kako je virus registrovan u Srbiji, sutra je tačno dve nedelje, te da se borba protiv korona virusa nastavlja, a da se nadležni pripremaju još adekvatnije i bolje za predstojeći period.

Brnabić je precizirala da je 48 od ukupno 89 zaraženih hospitalizovano, dok je šest pacijenata na respiratorima.

Dodala je da je jedan pacijent u KC Niš već nekoliko dana na respiratorima zbog sezonskog gripa, ali je naknadno testom utvrđeno da ima koronu.
 
- Mi imamo ukupno 89 zaraženih, od toga je šest na respiratorima. Drago mi je što smo pooštrili mere, jer tek ulazimo u težak period - rekla je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lane

18.03.2020 20:37

Moramo se pridržavati svih mera !