Niko nije pošteđen: Podneseno 87 prijava od uvođenja policijskog časa, bilo i incidenata!

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

19.03.2020

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Više od 85 prijava, 79 prekršajnih i osam krivičnih, podneto je od juče kada je najavljeno da će biti pooštrene zakonske mere za sve koji pokušaju da ne ispoštuju mere uvedene u vanrednom stanju", rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

Ministar je rekao da se to odnosi i na poznate ličnosti koje se vraćaju u zemlju iz inostranstva.

On se zahvalio svima koji su juče ispoštovali policijski čas. Navodi i da je bilo onih koji su se sukobili sa policijom.

- Oni rade težak posao. Rizikuju svoje zdravlje - apelovao je dodajući da je jedan usamljeni incident bio neprijatno iznenađenje za njega.

Ministar Stefanović apelovao na građane da poštuju nove mere

On je apelovao na ugostitelje, čije je radno vreme uglavnom skraćeno na period do 20 časova, a koje se poklapa sa početkom policijskog časa, da dodatno skrate radno vreme kako bi zaposleni mogli da budu u svojim kućama od 20 sati.

Ministar je objasnio da je napravljen spisak onih koji rade duže od predviđene zabrane - od medija do kompanija koji imaju treću smenu - i istakao da postoje baze sa podacima o tim zaposlenima, te da imaju trajanje do momenta dok ih poslodavac ne povuče.

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Nebojša Stefanović

U slučaju da se zaustavi gradski, međugradski i železnički saobraćaj postavlja se pitanje toga da li će građani moći da koriste svoje automobile, te da putuju iz mesta u mesto.

- Narednih dana ćemo imati jasniju sliku da li je takva mera potrebna - rekao je ministar dodajući da za sada nije uvedena.

Istakao je da je neophodno obezbediti dovoljan razmak između građana i na otvorenom prostoru, te da ne može sve sistem da uredi, već da je deo odgovornosti i na građanima. Tim povodom rekao je da odluka o zatvaranju kafića i tržnih centara još nije doneta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading