VUČIĆ RAZGOVARAO SA BORELOM: Zaustavljanje korone glavna tema

Autor: Tanjug

Vesti

20.03.2020

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef diplomatije EU Žosep Borel je tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ukazao na važnost saradnje i solidranosti u zaustavljanju korona virusa kao i potrebu za brzim nastavkom dijaloga Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Borel i Vučić

U saopštenju Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) navodi se da je Borel obavestio predsednika Vučića o poslednjim dešavanjima u EU u vezi s pandemijom korona virusa.

- Visoki predstavnik je naglasio da EU traži načine kako da uključi Zapadni Balkan u inicijative koje preduzima u cilju podrške ublažavanju društveno-ekonomskog uticaja koronavirusa - navedeno je u saopštenju EEAS.


Borel je, dodaju, ukazao na važnost saradnje među susedima u regionu i sa EU kako bi se efiksno odgovorilo na pandemiju.

U Evropskoj službi za spolje poslove navode i da je u telefonskom razgovoru Borela i Vučića bilo reči o dijalogu Beograda i Prištine kome posreduje EU.

- Visoki predstavnik je naglasio potrebu za uspostavljanjem pogodne klime za dijalog Beograda i Prištine kome posreduje EU, a koja bi omogućila nastavak razgovora o normalizaciji odnosa - navodi EEAS.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Milan

20.03.2020 16:41

Zdravlje i životi su prioritet.

Odgovori 10 0
meda

20.03.2020 17:06

Zdravlje nam je prioritet

Una

20.03.2020 17:15

Sve je sada usmereno ka cilju sprecavanja sirenja ovog opasnog koronavirusa.

dragoslav

20.03.2020 17:58

EU treba da pređe sa reči na konkretna dela.