Krizni štab na čelu sa premijerkom sastao se sa epidemiolozima iz Kine

Autor: Blic

Vesti

22.03.2020

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krizni štab na čelu sa premijerkom Srbije Ane Brnabić sastao se danas u Vladi Srbije sa epidemiolozima koji su sinoć stigli iz Kine.

RepublikaFoto: Tanjug/Milica Nikolić
Ana Brnabić

Inače, prvi avion kojim su doputovali kineski stručnjaci ali i pomoć te države, sleteo je sinoć na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu gde ga je sačekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na paketima medicinske pomoći koja je stigla iz Kine ispisano je, na kinsekom jeziku i ćirilici, "Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo!, uz srce na čijoj jednoj polovini je zastava Srbije, a na drugoj zastava Kine.

U Srbiju je, kako je ranije najavljeno, sa medicinskim timom doputovalo šest vrhunskih epidemiologa i njihovo iskustvo biće od velikog značaja za lekare u Srbiji. Drugi avion Er Srbije A -320 koji nosi kinesku medicinsku opremu i pomoć sleteo je jutros u Beograd gde je dočekan svečanim mlazovima.

Kako je najavljeno, očekuje se da u Srbiju pristigne još aviona sa medicinskom opremom iz ove zemlje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Branko

22.03.2020 16:01

Tim kineskih medicinskih stručnjaka će nam pružili pomoć u analiziranju situacije i podeliti iskustvo o kontroli i sprečavanju širenja virusa i lečenju obolelih, kako bi se podigao efekat suzbijanja epidemije u Srbiji radi zaštite zdravlja i blagostanja naroda.

SlobodanBG

22.03.2020 18:29

Hvala Kini na pomoci koju nam slaju.

SlobodanBG

22.03.2020 18:30

Vlada Srbije u saradnji sa Kineskim strucnjacima ucinice sve da nas zastiti.

Lina

22.03.2020 19:01

Hvala puno!