RUŽIĆ OBRADOVIĆU: Da si ostao u biblioteci, mogao bi i ti na usavršavanje

Autor: Tanjug

Vesti

09.10.2017

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić odbacio je danas navode lidera Dveri Boška Obradovića o partijskom zapošaljavaju i poručio mu da bi i on imao pravo na usavršavanje u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, da je ostao da radi u biblioteci u Čačku.

RepublikaFoto: Tanjug
Odbacio kritike lidera Dveri: Branko Ružić

Tokom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, Obradović je, naime, ponovio primedbe da će akademija biti zapravo partijska i da će služiti za zapošljavanje kadrova iz SPS i SNS. 

Rasprava o SPS

Na oštre kritike Obradovića na račun SPS, partije čiji je Ružić funkcioner, Ružić je primetio da je važno da Obradović kaže da li poštuje poslanika Dveri Srđana Noga, koji je prošle nedelje udaljen sa sednice, imajući u vidu u kojoj partiji je bio njegov otac u prethodnih 25 godina, a s ozbirom da je Obradović za SPS rekao da je "pljačkaška stranka". 


Kasnije u raspravi Obradović je pročitao SMS poruku koju je dobio od oca Srđana Noga, a koji ga ej zamolio da je prenese. 

Otac mu je poručio, preneo je Obradović, da jeste bio u SPS, ali da je iz te stranke otišao kada je shvatio da su većina u njoj "hohštapleri i bitange sa kupljenim diplomama", te da ih je napustio i to im rekao u lice. 


Na navode Obradovića prethodno je reagovao i zamenik šefa poslaničke grupe SPS Neđo Jovanović koji je lidera Dveri upitao kako se zaposlio u biblioteci u Čačku i da li je to bilo isključivo zahvaljući njegovoj struci i veštinama ili je nešto drugo u pitanju. 
RepublikaFoto: Tanjug
Boško Obradović

Jovanović je rekao da bi Obradovićev "lični etički kodeks" došao do izražaja kada bi odgovorio na ta pitanja. 

Replicirao je Obradović navodima da razume da je predstavnicima režima neprijatno ako ih neko suoči sa činjenicama. 

Kadrovi

- Da li je istina da su u Kraljevu zapošljavaju SPS kadrovi? Ništa nismo čuli kao odgovor. Znam mnoge članove SPS koji nisu glasali za Vučića i ne slažu se sa onim što se radi u vrhu SPS - pitao je Obradović. 


Naveo je i da je Ružić dobar primer jer je "bio opozicija i vikao Vučiću pederu", a sada je jedan od najvećih koji slave Vučića, te ga upitao šta je sa njegovim protivljenjem Vučiću, koje "nekako izbledelo poslednjih meseci". 

Na partokratiju se pozivaju oni koji imaju hipokriziju

Neđo Jovanović, poslanik SPS

- Sada mu je SPS postao prihvatljiv kada je postao ministar, to je licemerje - zaključio je Obradović. 

Nađo Jovanović je potom ocenio da je krajnje vreme da se sankcioniše grubo istupanje koje postaje ne samo, kako kaže, degutantno nego i grubo vređanje građana. 

- Na partokratiju se pozivaju oni koji imaju hipokriziju. Morate da reagujete. Ako se onaj ko sve vreme grubo krši Poslovnik poziva na to da su mu uskraćena demokratska prava, to je još veći stepen licemerja - poručio je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading