POMOĆ KAD JE NAJTEŽE! Kompanija Merkator obezbedila hranu srpskim državljanima u Sloveniji

Autor: Republika

Vesti

24.03.2020

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Merkator odazvala se pozivu Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani i obezbedila sendviče, vodu i poslastice za 400 srpskih državljana koji će u sredu iz Slovenije stići u Srbiju, na osnovu dogovora koji su postigle slovenačka vlada i Vlada Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/Al Jazeera Balkans
Foto: Ilustracija

Takođe, prema našim saznanjima, kompanija je obezbedila i doručak za naše sugrađane pre nego što krenu na put.

Slovenačka vlada saopštila je danas da je postigla sporazum sa Srbijom da organizuje transport oko 400 državljana Srbije koji su ostali u Sloveniji prilikom povratka iz drugih zemalja EU.

Podsetimo, portparol vladinog kriznog štaba Jelko Kacin ranije danas potvrdio je da je slovenačka vlada postigla sporazum sa vladom u Beogradu o transportu naših državljana koji se vraćaju iz skandinavskih zemalja, zemalja Beneluksa, Nemačke, Češke, Slovačke i Austrije, a koji nemaju boravišnu vizu u Sloveniji.

Srpski državljani, inače, bili su smešteni u sportskoj areni Ježice gde su dobili smeštaj i medicinsku pomoć.

Dačić: Dva puta dnevno avion će ići po državljane Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da vlada planira da, u proseku, dva puta dnevno šalje avione Er Srbije kako bi prevezli srpske državljane koji su ostali “zarobljeni” u inostranstvu, a nakon što je obustavljen međunarodni saobrahaj zbog virusa korona.

Istovremeno, u izjavi za RTS, Dačić je poručio da je nerealno očekivati da će avioni biti upućivani u Peru, Šri Lanku, na Bali...

- Moraju na neki način da se domognu do nekih drugih destinacija, do kojih možemo da ''dobacimo'' - naglasio je Dačić.

Ministar je ponovio i da je potvrđena infekcija kod još jednog člana Misije Srbije pri međunarodnim organizacijama u Ženevi.

Dačić je rekao da on nije ni primljen u bolnicu u Ženevi, iako mu je konstatovano teško stanje.

- Jedva smo postigli da ode u Bern u bolnicu, ali iako mu je jedno plućno krilo praktično otkazalo, oni hoće da ga otpuste, kažu da ide kući i pije paracetamol - kritikovao je Dačić postupak švajcarskih lekara i vlasti.

On je istakao da je Ministarstvo spoljnih poslova, s tim u vezi, uputilo protest.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading