Vulin: Teško je boriti se protiv neprijatelja kog ne možeš da vidiš - AL' NI JEDAN VOJNIK NIJE REKAO DA NEĆE!

Autor: Tanjug

Vesti

24.03.2020

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vojska Srbije, koja obezbeđuje sve značajnije zdravstvene centre, migrantske kampove, zatvorene i ugašene granične prelaze, uz to brine i o karantinima kao što je Moravič, a za sve to vreme je i u prostoru kopene bezbednosti prema KiM i čuva naše nebo, nijednu svoju sposobnost nije izgubila, čak je nije ni umanjila", izjavio je večeras ministar odbrane Alekandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA
Aleksandar Vulin

Kako je naveo, Vojska ni u ovoj situaciji kada se svi borimo protiv virusa korone ne prekoračuje svoja ovlašćenja i preuzima odgovornost tamo gde joj je to rečeno da uradi.

- Vojska je tu da podrži i pomogne, radimo ono što nam je rečeno. I vojna industrija se odmah prilagodila, Jumko sada proizvodi maske, Barič dezinfekciona sredstva, krevete proizvodi takođe vojna industrija - kazao je Vulin za B92.


Kako navodi, vojnicima nije lako, ali vojska se pravi za ovakve situacije.

- Teško je što se boriš protiv neprijatelja kojeg ne možeš da vidiš, ali nijedan vojnik nije rekao da ne može ili da neće - ističe ministar odbrane.

Navodi i da se građani u svim delovima zemlje raduju što vide vojsku, kao i da je to slučaj i sa onima u Raškoj oblasti.

Govoreći o saradnji policije i vojske, Vulin kaže da i inače dobro sarađuju, a kamoli u ovoj situaciji i dodaje da nema rivalstva.

- Radimo samo za dobrobit građana Srbije i odlično sarađujemo - kazao je Vulin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading