Vučić: Zbog ove situacije žrtvovali smo privredu, nema smanjivanja plata, ali očekujem brzi oporavak

Autor:

Vesti

25.03.2020

11:10 >> 11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas zgradu Beogradskog Sajma gde je planirano smeštanje improvizovane bolnice za lakše obolele od koronavirusa. U razgovoru sa privrednicima on je istakao da su ovom trenutku napravljene žrtve, ali da očekuje privredni oporavak u trećem i četvrtom kvartalu, kao i da neće biti smanjivanja plata.

RepublikaFoto: printscreen/TV Pink
Vučić u poseti Štark areni

Tokom posete Štark areni, Vučić je istakao da je Srbija danas jedna od najspreminijih zemalja kada je u pitanju borba protiv koronavirusa.

- Što se tiče ekonomije, mnoge zemlje su već krenule sa smanjivanjem plata. Nama, iako bi nam to odgovaralo, za sada nećemo da primenjujemo tu meru - rekao je Vučić na početku svog obraćanja.

Takođe, predsednik Srbije je istakao da će država obezbediti paket mera kako bi pomogla privatnicima koji se u ovom trenutku suočavaju sa ogromnom krizom.

- Naša ideja je da pomognemo privatnom sektoru i ojačamo ga a ne da posle krize javni sektor postane ponovo najprivlačniji za zapošljavanje - rekao je Vučić.

U razgovoru sa privrednicima, Vučić je upitao prisutne šta treba država da učini i u kojoj oblasti oni očekuju pomoć. Takođe, on je istakao da vidi koliko koronavirus uzima maha ekonomiji.

- Na putu za Novi Sad video sam samo 10 automobila na putu - kratko je sumirao situaciju Vučić. Iako smo ovo uradili i žrtvovali ceo drugi kvartal, očekujem snažan oporavak u trećem i četvrtom kvartalu - sumirao je situaciju Vučić.

Nakon kratkog obraćanja, predsednik Srbije se povukao u razgovor sa privrednicima kako bi zajedno iznašli najbolji izlaz iz trenutne situacije.

Na pitanje novinara o tome zašto je zgrada Sajma uzeta kao bojekat za smeštanje privremene bolnice, Vučić je odgovorio da mu je dosta glupih priča o logorima.

- Ovde kao da niko nije služio vojsku. Ova zgrada je izabrana u dogovoru sa Kinezima i predviđena je da se ljudi ovde zdržavaju od 15 do 21 dan - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je još jednom pozvao prenzionere da slušaju državu i njene apele jer u suprotnom sva groblja u Beogradu biće mala da sahrane mrtve.

- Nemojte izlaziti napolje, ako to uradite neće nam biti dovoljno ni Bežanijsko groblje, ni Novo groblje, ni Lešće. Biće malo da sahrani sve mrtve - rekao je Vučić.

Istovremeno, predsednik Srbije je najavio i da će šetnja ljubimaca biti ukinuta.

- Mislite da sam zlikovac? Pa moja ćerka ima psa. Nema izvođenja kućnih ljubimaca jer mi je stalo da sačuvam živote - rekao je on.

Zaključujući svoj govor Vučić je rekao da što se tiše ekonomije treba najpre da pobedi život u Srbiji.

- Najpre da pobedi život, a onda ćemo da primenimo ekonomske reforme koje smo i do sada primenjivali i koje su se pokazale kao veoma uspešne - zaključio je predsednik Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Sara

25.03.2020 11:26

Biznis moze da saceka dok traje surova borba za zivot gradjana

Jelena

25.03.2020 11:26

Bravo, predsedniče. Poštujem Vašu odluku da ne dirate plate.

Nikolija

25.03.2020 11:26

Moramo slusati sve savete strucnjaka

Jelena

25.03.2020 11:26

Predsednik Vučić misli o svemu na vreme.