PRVA IZJAVA MUSTAFE NAKON PADA VLADE U PRIŠTINI: Zbog Kurtija su nam SAD uvele sankcije

Autor: Tanjug

Vesti

25.03.2020

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik DSK, Isa Mustafa, izjavio je večeras da je dobro što je vlada Aljbina Kurtija opozvana, jer je, kako je kazao, i rasprava u parlamentu pokazala koliko su duboke razlike između njegove stranke i Pokreta Samoopredeljenja.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Isa Mustafa

Mustafa je za T7 rekao da je sa Kurtijevom vladom Priština došla u situaciju da joj sankcije uvodi njen glavni saveznik - SAD.

- Došli smo u situaciju da se nama uvode sankcije, a ne Srbiji - rekao je Mustafa i dodao da je smena ministra Agima Veljiua bila “kap koja je prelila čašu”.


Inače, Mustafin uslov za opstanak Kurtijeve vlade bio je i donošenje odluke o potpunom I bezuslovnom ukidanju sankcija, odmah I na način kako to zahteva Amerika.

Jučerašnja sednica, prema Mustafi, otkrila je velike razlike između DSK i Samoopredeljenja i u takvoj situaciji, ovo je, smatra on, najbolje rešenje.

- Rasprava je pokazala duboka neslaganja oko ključnih pitanja. Iako smo dogovorili formiranje vlade, ispostavilo se da se duboko ne slažemo. Dobro je da se glasalo o nepoverenju. Bolje je da vlada padne na vreme, nego da je nastavila da sprovodi svoj program - rekao je Mustafa, preneo je prištinski portal Ljajmi.


Kurtijeva vlada oborena je u sredu sa 82 glasa za i 32 protiv.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading