Kon: Bolnica na Sajmu je najbolje rešenje!

Autor: Republika

Vesti

29.03.2020

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovarajući na pitanja novinara, doktor Predrag Kon rekao je da je bolnica na Sajmu "najbolje rešenje" koje je Srbija mogla da donese.

RepublikaFoto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ
Predrag Kon

- Sada je to upriličeno. To je apsolutno bolnica, sposobna, kad bude potpuno spremna počeće da radi. Suština je da ne može bolje. Mi ulazimo u dane kada su u drugim zemljama naglo rasli brojevi obolelih, a kasnije i umrlih - rekao je Kon.

Sve ono što podrazumeva smanjenje kontakata, struka će stati iza toga, rekao je Kon.

- Prema tome, konkretno za puštanje pasa, direktno smo pitani i rekli smo da može. Međutim, pojavile su se zloupotrebe i to je suštinski važno. Svaka zloupotreba nije više struka. U takvoj odluci da ne može između 8 i 9 ja nisam pitan. To ne znači da ne podržavam svaku odluku. Tako je i za sve - kazao je epidemiolog Kon.

- Kada se govori o Sajmu i bolnici na Sajmu, otvoreno kažem sa punim srcem da je to najbolje rešenje koje je Srbija mogla da donese. Sve drugo bila bi ozbiljna greška. Sada to liči i upriličeno je. Apsolutno je bolnica, kao što je rečeno - dodao je on.

Nemojmo da gledamo samo ovaj trenutak, moramo da gledamo unapred, a onda odlučujemo vrlo energično, kao struka, nema tu više prenemaganja, rekao je Kon.

- Ova vlast zaslužuje svaku pohvalu, dosada nisam doživeo takvu vrstu podrške za struku. Srećom ili nesrećom, nisam doživeo ni ovakvu situaciju. Mi jesmo u ratu, ovo jeste ratno strane. Ja sam vojni epidemiolog, major sam, kao major sam izašao iz vojske. Vojna, da kažem logistika, je napravila ovu bolnicu. Vojna logistika stoji iza ovih pripremljenih izolatora. Mi bolje nemamo u ovoj zemlji. Sve drugo bilo bi greška - kazao je Kon.

- Ako očekujete da stručni deo ovog Kriznog štaba preuzme odgovornost koja joj ne pripada, to neće uraditi. Zašto bismo preporučili oštrije mere? Treba jasno razgraničiti šta su odluke, a šta preporuke. Da mi donosimo odluke, bili bismo vlast - rekao je Kon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
milan306

29.03.2020 14:00

Samo slušajmo savete stručnih lica,lekara i moramo pobediti.Država čini sve za svoje građane.

Nina

29.03.2020 14:03

Velika podrska doktoru Konu!

Tijanan

29.03.2020 14:14

Najbolje ili nije resenje,ako je tako procenjeno,to je to. Nema sta ko da komentarise dodatno. To je improvizovana bolnica za zarazene,kako bi se suzbilo sirenje epidemije,a oni sto pre oporavili! Ostanimo kod kuce!

Lidija

29.03.2020 14:29

Ako svetski priznati naš doktor Kon kaže da je bolnica na Beogradskom sajmu najbolje rešenje pa ko smo mi da kritikujemo. Naše je da slušajmo savete stručnih lica, lekara i moramo pobediti.Država čini sve za svoje građane da što više sačuva života jer su oni najvredniji.