VUČIĆ BRANI STRUKU: Mene napadajte, ali ne dam da napadate lekare - ni doktora Nestorovića, ni doktora Kona!

Autor: Republika

Vesti

29.03.2020

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je gostujući na TV Prva da njega mogu da napadaju, ali da neće dozvoliti da napadaju lekare.

RepublikaFoto: printscreen
Aleksandar Vučić

- Mene napadajte, ali ne dam da napadate lekare. Ni doktora Kona ni doktora Nestorovića - poručio je predsednik.

Konferencija 26. februara kada je ton bio otpimističan, sada je drugačija situacija. Delovalo je da će biti mnogo lakše nego sad?

Osvrćući se na konferenciju od 26. februara kada je ton bio optimističan, Vučić je konstatovao da nema nikakav problem da kaže da je neko pogrešio. 

- Razumem političku potrebu pitanja, znam da mnogi hoće da znaju da vide da li je neko kriv. Doktor Nestorović je genije pre svega. Izvanredan je, važno je da se ljudima govori da ćemo se boriti. On nijednog sekunda nije rekao da se nećemo boriti. Tada sam rekao da nas čeka ozbiljna kriza, velika odgovornost. On je hteo da obodri ljude, da im kaže da se ne plaše, niko se sa tim nije sprdao, i da, jeste bio optimističan jer nije bilo mrtvih. Znali smo da će do crnog scenarija doći, i tada smo to rekli. Razumem potrebu ljudi da uvek nađu krivca. Ako je to rešenje, ja sam kriv. Prvi smo uveli vanredno stanje, policijski čas, i ponosan sam na to - podvukao je šef države.

- Radili smo u skladu sa situacijom, nismo svakako pčekivali da će biti ovako teško, ali smo to razumeli brže nego drugi. Kada govore o doktoru Nestoroviću, neću da dozvolim da napadaju lekare i Kona... Samo zato što smo mi uradili da smo kao država uradili sve što smo mogli do sad.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Darko222

29.03.2020 19:42

Drzava daje maksimum u ovoj borbi , postujmo to i dajmo svoj doprinos nekrseci mere i zabrane.

lana

29.03.2020 19:53

Doktori krajnje odgovorno obavljaju svoj posao.

Hedona

29.03.2020 19:54

Srbija ne sme da bude više ugrožena. Starijim ljudima je imunitet slab.Srbija ne sme da izdrži ovo.

Vanja

29.03.2020 21:11

Podrska svim lekarima koji se zaista bore sa ovom opakom bolesti svaki dan se susrecu sa zarazenima.