Pohvale Saveta Evrope! Holtgen pozdravio odluku da se stavi van snage zaključak koji se odnosi na informisanje javnosti o COVID-19.

Autor: Tanjug

Vesti

02.04.2020

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol generalnog sekretara Saveta Evrope Danijel Holtgen pozdravio je odluku Vlade Srbije da stavi van snage zaključak koji se odnosi na informisanje javnosti o stanju i posledicama zarazne bolesti COVID-19.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vlada Srbije

Holtgen je pozdravio i puštanje iz pritvora novinarke portala Nova.rs Ane Lalić. - Dobrodošao potez Srbije: ukinuta odluka o kontroli informacija u vezi s korona virusom, novinarka puštena - naveo je Holtgen na Tviteru.

Uz to, on je okačio tekst Rojtersa u kojem se navodi da će Vlada Srbije povući odluku o kontroli informacija o epidemiji korona virusa nakon, kako se tvrdi u tekstu britanske agencije, protesta i pritvaranja novinara zbog teksta o uslovima rada u Kliničkom centru Vojvodine.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici stavila van snage zaključak koji se odnosi na informisanje javnosti o stanju i posledicama zarazne bolesti COVID-19, saopšteno je iz vlade.

Premijerka Ana Brnabić je jutros najavila da će vlada, na molbu predsednika Aleksandra Vučića, povući odluku o informisanju tokom vanrednog stanja, kojom je predviđeno da su za davanje informacija o korona virusu zaduženi Krizi štab i osobe koje štab ovlasti.

 




 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading