Zaraženi doktor pobegao iz bolnice: "Smatrao sam da to nije mesto za mene"

Autor:

Vesti

04.04.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pacijent zaražen koronavirusom pobegao sa Infektivne klinike u Beogradu. I to ne bilo koji pacijent, već doktor, direktor Klinike za neurohirurgiju KCS. Prof. dr Miodrag Rakić (63), kojem je testiranjem dijagnostikovan KOVID-19, samovoljno je u četvrtak uveče napustio Infektivnu, policija ga je tražila čitave noći i ujutru je nađen i sproveden u bolnicu "Dragiša Mišović".

RepublikaFoto: Media centar
Miodrag Rakić

Kako za Srpski telegraf objašnjava izvor sa Infektivne klinike, Rakić je pobegao sa prijemnog odeljenja. Slučaj je dežurni lekar odmah prijavio policiji i istog trenutka počela je potraga za profesorom Rakićem. U petak rano ujutru, kada je došao u svoj stan, uhvaćen je i sproveden u "Mišović". Tamo će ga lečiti od upale pluća izazvane koronavirusom.

PRVE TEGOBE

Naš list u petak je dobio telefonom profesora Rakića. On nam je priznao da je samovoljno napustio Infektivnu kliniku, ali nam je izneo svoju verziju priče.

- Prve tegobe sam počeo da osećam pre 12-13 dana. Ličilo je na sinuzitis, s kojim i inače imam problem. Usledili su malaksalost, temperatura i odmah sam otišao da se testiram. Urađen mi je i snimak pluća, na kome se videla početna faza pneumonije - kaže dr Rakić i ističe da nije imao neke posebne tegobe, čak je i temperatura u međuvremenu nestala.

Kad je dobio rezultate testiranja, i shvatio da je pozitivan na KOVID-19, on je, kako nam je rekao, odmah otišao na Infektivnu kliniku.

- Dok sam čekao na prijem, bio sam u sobi sa dva pacijenta koja su izrazito kašljala, kao i sa čovekom koji je došao iz Italije s velikom sumnjom da ima problem i ja koji sam bio kod kuće u samoizolaciji. Smatrao sam da to nije mesto za mene. Nisam pobegao sa klinike, sačekao sam dežurnog lekara sat i po da mu kažem da ću otići, a on mi je zapretio da po službenoj dužnosti mora da me prijavi policiji, što se i dogodilo - kaže dr Rakić.

I direktor Fronta dr Željko Miković pozitivan na koronu

Kako saznaje Srpski telegraf, među većim brojem zaraženih medicinskih radnika u GAK Narodni front jeste i direktor ove klinike dr Željko Miković. Naš list u petak ga je zvao, međutim, i jedan i drugi broj poznat redakciji bili su nedostupni.

U Frontu je, inače, čak 39 zaraženih medicinskih radnika, a njih ukupno 75 udaljeno je s posla da bi se prekinuo lanac zaraze.

PRATILI GA KOLIMA

Tvrdi i da se u petak rano ujutru spremao da sam ode u bolnicu "Dragiša Mišović", kada mu je na vrata došla policija.

- Bila su to tri uniformisana policajca sa Savskog venca. Objasnio sam im da krećem u bolnicu, seo sam u svoj auto i dovezao se do "Dragiše Mišovića", a oni su me pratili automobilom. Osećam se sasvim dobro, nemam glavobolju, bolove, temperaturu, ali ću u bolnici sigurno ostati nekoliko dana dok mi se ta pneumonija malo ne sredi - zaključuje Rakić i insistira da stavimo da 37 godina radi u zdravstvu i da prema svima ima odnos poštovanja, pa i sam očekuje bar malo poštovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading