Direktor Evropske komisije u poseti Srbiji

Autor: Agencije, Republika

Vesti

10.10.2017

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Evropske komisije za proširenje Kristijan Danijelson boraviće 11. i 12. oktobra u Srbiji gde će se sastati sa srpskim zvaničnicima, obići Kragujevac i Knić i obratiti se na Beogradskom bezbednosnom forumu, saopšteno je iz delegacije EU u Srbiji.

RepublikaFoto: youtube.com/Zura Modebadze
Danijelson očekuje mnogo od Srbije?!

- Srbija je čvrsto na svom evropskom putu, otvorila je četiri pregovaračka poglavlja i nadamo se da će se još poglavlja otvoriti pre kraja godine. Cilj moje posete je da sa srpskim vlastima razgovaram o napretku i narednim koracima. Takođe se radujem susretu sa lokalnim vlastima u Kragujevcu i Kniću, a iznad svega da čujem i iskusim poglede poljoprivrednika, lovaca i običnih građana o njihovoj budućnosti u Evropskoj uniji - rekao je Danijelson uoči posete, navodi se u saopštenju delegacije EU.

Evropski zvaničnik će sutra ujutru u Beogradu otvoriti regionalnu konferenciju civilnog društva WBTFuture u Sava centru a većinu sutrašnjeg dana će provesti u Kragujevcu i Kniću gde će se sastati sa lokalnim vlastima i posetiti projekat koji je finansirala EU namenjen osnaženju i povećanju obrazovnih mogućnosti za Romsku decu.

On će takođe posetiti manastir Gračanicu i poljoprivrednu zadrugu i lovačko udruženje.

Danijelson će se 12. oktobra obratiti na Beogradskom bezbednosnom forumu posle čega će održati seriju sastanaka sa premijerkom Anom Brnabić, prvim potpredsednikom vlade i ministrom inostranih poslova Ivicom Dačićem, ministarkom pravde Nelom Kuburović i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, ombudsmanom Zoranom Pašalićem. Evropski zvaničnik će se takođe sastati sa srpskim patrijarhom Irinejem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading