Doktorka Jovanović objasnila: Evo kako je došlo do blagog pada broja zaraženih od korone

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

09.04.2020

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović za Nacionalni dnevnik TV Pink objasnila je šta znači blagi pad broja zaraženih u Srbiji.

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug
Verica Jovanović

- Zaravljena kriva i blagi pad daju obećanje, ali nas i obavezuju na pozornost i primenu mera koje su propisane. Kolege su danas na konferenciji za štampu izrazile određeni optimizam, ali treba poslati poruku da treba raditi na preventivi koja je i do sada bila ključni instrument da se broj zaraženih smanji - istakla je ona i dodala:

- Naša obaveza prema nama i našim najbližima je da poštujemo mere. Nema prostora za opuštanje. Treba nastaviti sa primenom mera još oštrije. Socijalna distanca daje najbolje rezultate, za pet do sedam dana će se tek videti. Prošlonedeljna mera zabrane kretanja za vikend koju je država propisala dala je ove rezultate.Upravo putem medija želim da apelujem da naročito u ovoj nedelji koja dolazi da sve kontakte smanjimo. Lične mere zaštite treba koristiti posebno kada ste u radnom okruženju, poštovanje mera Vlade, pre svega ostanak kod kuće - naglasila je doktorka Jovanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading