Vesić: Tokom epidemije koronavirusa postali smo solidarniji, ali je Nikola Jovanović definitivno postao gluplji

Autor: Republika

Vesti

13.04.2020

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagovao je saopštenjem povodom izjave Nikole Jovanovića iz Narodne stranke Vuka Jeremića u vezi novca koji se raspoređuje za zravstvenu zaštitu u vreme epidemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Goran Vesić

Prenosimo vam saopštenje u celini: 

Tokom epidemije koronavirusa postali smo solidarniji, ali je Nikola Jovanović definitivno postao gluplji. Svaki put me ovaj politički klovn iznenadi nepoznavanjem sistema.

Zakonom o zdravstvenoj zaštiti koji je usvojen prošle godine primarna zdravstvena zaštita prebačena je sa lokalnih samouprava na Republiku Srbiju. U skladu sa ovim Zakonom Vlada Republike Srbije je 5. marta 2020. godine donela Odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad domovima zdravlja kao i Odluku o preuzimanju osnivačkih prava nad zavodima koji obavljaju zdravstvenu delatnost na primarnom nivou zdravstvene zaštite. Dakle, da srpskim jezikom objasnim ovoj neznalici, od 5. marta ni Grad Beograd, ni druge lokalne samouprave nemaju nikakve nadležnosti nad zdravstvenim ustanovama tako da nema potrebe da se izdvaja novac koji izdvaja sada Republika.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Nikola Jovanović

Kada smo kod toga gde je upotrebljen taj novac, 50 miliona je direktno prebačeno na Zavod za biocide koji vrši dezinfekciju tokom ove epidemije. Do sada je Grad Beograd platio Zavodu za biocide dodatnih 153 miliona dinara pa dezinfekcija košta do sada 203 miliona dinara.

Kada bih želeo da budem maliciozan i kada bih verovao da Jovanović nije ovako zao i glup rekao bih da on u stvari ne želi da Zavod za biocide dezinfikuje Beograd i da se hlorom peru ulice. Tako neka se ovaj klovn ne brine. O zdravstvenim ustanovama brine Republika, a sada Grad ima para da štiti zdravlje stanovnika kroz dezinfekciju.

A kako je to izgledalo kada je Jovanovićev šef Đilas upravljao zdravstvom u Beogradu pre nego što su kliničko bolnički centri 2014. prešli sa Grada na Republiku, a ove godine i domovi zdravlja, građani Beograda mogli su da vide. Đilas je za PET godina vlasti u ČETIRI kliničko-bolnička centra kupio SEDAM respiratora! Danas samo KBC Dragiša Mišović ima preko 130 respiratora. Tako da bi im bilo bolje da ćute, ako ne znaju o čemu pričaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Vesna

13.04.2020 09:27

A i oni koji nisu u toku ovih zakonskih resenja u vezi nadleznosti i finansiranja zdravstvenih ustanova, ako malo upotrebe logiku, shvatice da je drzava izdvojila preko 3 miliona eura, u vreme pandemije, za nabavku sve potrebne opreme za celu Srbiju, u borbi protiv korona virusa.

Jela Kv

13.04.2020 09:30

Apsolutno se slažem sa Vesicem.

Biljana

13.04.2020 09:33

Strucnjaci iz SzS se po obicaju prave pametnjakovici, a ne vide koliko su u stvari glupavi i tupavi.

Jelena

13.04.2020 09:33

Nikola Jovanovic je jedan obican klovn. Smesan je skroz.