Vulin: Vojska je učinila Srbiju ponosnom

Autor:

Vesti

17.04.2020

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

“Pripadnici Vojske Srbije su izvršili sva naređenja u borbi s virusom i ni jednog časa nismo dopustili da se umanji naša borbena gotovost”, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA
Aleksandar Vulin

On je naglasio da je Vojska sprovela sva naređenja vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i sve što je medicinska struka ocenila kao potrebno.

- Pomogli smo MUP da obezbedi sve granične prelaze, preuzeli obezbeđenje oko 150 ustanova socijalne zaštite, više od 120 različitih medicinskih objekata, 20 migrantskih kampova, postavili smo i obezbeđujemo privremene bolnice” naveo je ministar Vulin i kao posebne uspehe izdvojio to što je za deset dana na VMC Karaburma uređena jedna od najboljih Kovid bolnica, a za samo 15 dana podignuta još jedna bolnica na Karaburmi i biće otvorena za nekoliko dana.

- Ni jednog časa nismo dopustili da se umanji naša borbena gotovost”, istakao je ministar Vulin. “Srbija je čuvana, a Srbi gde god da žive mogu da se oslone na nas. Zamislite kako bi izgledalo da nemamo ovakvu vojsku, ko bi na sebe preuzeo naš posao. Uvek može bolje, ali pripadnici vojske su Srbiju učinili ponosnom - rekao je ministar Vulin u intervjuu za Kurir.  

Ministar Vulin uporedio je sadašnju borbu za koronavirusom sa Valjevskom bolnicom 1915. godine, ali i tada i sada, ističe on, "nija naša Srbija umrla, živa je, jaka i borbena".

- Videli smo kako se država bori, gde su slabosti, a gde smo jaki. Videli smo koliko je važno imati snažno vođstvo i koliko je bitno što nam je na čelu države Vučić koji je u stanju da motiviše i okupi i ljude i sistem - ističe ministar Vulin.

On veruje da ćemo posle pobede nad virusom biti bolji ljudi, da ćemo se više okrenuti pravim vrednostima, porodici, solidarnosti, državi, borbi za očuvanje nacije, spremnosti na ogroman rad, na žrtvu, a kao posebnu vrednost navodi to što smo u ovoj velikoj nesreći ponovo otkrili razumevanje među generacijama. “Mladi su pomogli starijima, a stariji poštovali brigu mladih, dugo to nismo mogli da osetimo”.

Ministar Vulin naglašava da pomoć Rusije i Kine i mnogih drugih zemalja ne može biti zaboravljena! I zapitao se koliko bi mrtvih bilo u Srbiji da smo zavisili od uvoza medicinske opreme iz Evropske unije?

- Migrantska kriza je ranila ideju evropske solidarnosti, a koronavirus ju je ubio. Sve zemlje su zatvorile granice, izvele vojsku na njih. Italiji su pomogle Kina, Rusija i Kuba, zemlje kojima je Italija kroz EU uvela različite sankcije. EU je zabranila izvoz medicinske opreme i lekova van svojih granica. Da smo zavisili od tog uvoza, koliko bi mrtvih bilo u Srbiji? Da smo glasali u međunarodnim forumima protiv Kine i Rusije, svrstavajući se uz EU, da smo i mi uveli sankcije Rusiji, koliko pomoći bismo mogli da očekujemo? - pita se ministar Vulin i ukazuje na značaj svega onoga što je Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem uspela sama da obezbedi u borbi protiv epidemije.

Vulin: Najveći broj zaraženih pripadnika Vojske Srbije je dobro

Istakao je da je najveći broj zaraženih pripadnika Vojske Srbije dobro, da se njihovo zdravstveno stanje svakodnevno prati, a nalaze se u Kovid bolnicama, privremenim bolnicama, karantinima i samoizolaciji, s blažim simptomima i na putu su oporavka.

I ovaj Vaskrs, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin proslaviće sa vojskom. A pamtiće ga po tome što ljudi umiru i što mnogi provode praznik bez porodica, zabrinuti za svoje zdravlje.

- Po zahvalnosti što su mi deca, supruga i roditelji dobro i po ponosu što sam učestvovao u borbi za život Srbije - zaključuje u svojoj izjavi ministar odbrane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading