"REFORME VAŽNIJE OD SAMOG ČLANSTVA U EU"

Autor: Tanjug

Vesti

12.10.2017

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reformski procesi u Srbiji koji se događaju kao deo pristupanja Evropskoj uniji važniji su od samog članstva, kazao je Tanjugu Miloš Ðinđić iz Centra za evropske studije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ðinđić je govorio u okviru programa Beogradskog bezbednosnog foruma na temu šta ako Zapadni Balkan nikad ne postane deo EU. 

- Postoje različiti scenariji u kojima Srbija nikada neće postati članica EU. Recimo politika proširenja neće više funkcionisati, jer se EU pretvorila u neku drugu vrstu organizacije u odnosu na ovo što je danas. Sa druge strane, moguće je i da EU prestane da postoji - kazao je Ðinđić. 


On je, međutim, naglasio da nijedna reforma koja se sprovedi u nekoj državi koja je u procesu evrointergracija ne može da šteti građanima te zemlje. 

- Takav stav treba da imaju odgovorni političari koji ulažu različite resurse u evrointegracije, poput ljudi, novca, vremena... - kazao je Ðinđić.

Za njega nema dileme da članstvo u EU ne treba nijednoj državi samo radi članstva. 

- Nekim zemljama se dogodilo da se probude jutro posle prijema u EU sa teškom glavoboljom. Nadam se da se to neće dogoditi Srbiji. Ako pametno pristupimo evrointegracijama onda fokus naše administracije treba da bude na fondovima kako bi ekonomski stabilizovali državu - kazao je Ðinđić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading