GRENEL IZRIČIT: U mom prisustvu nije razgovarano o razmeni teritorija

Autor: kosovo-online.com, Republika

Vesti

20.04.2020

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog između Kosova i Srbije Ričard Grenel ponovo je danas negirao razgovor o razmeni teritorija.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ričard Grenel

Grenel je reagovao na internet konferenciju o međunarodnim medijima, koju je organizovao bečki "PresseClub Concordia" a na kojoj je učestvovao i kosovski premijer Aljbin Kurti.

- Apsolutno nije bilo govora o razmeni teritorija, i o tome niko drugi nije razgovarao u mom prisustvu. To smo rekli mnogo puta - poručio je Grenel u objavu na Tviter nalogu.

Grenel je odgovorio na post bosanskog analitičara i novinara Jasmina Mujanovića koji je sažeo Kurtijevu internet konferenciju.

Mujanović je na Tviteru napisao da je Kurti tokom konferencije izjavio da su "razgovori o razmeni teritorija počeli tokom mandata Frederike Mogerini i da su ih direktno vodile kancelarije Vučića i Tačija.

Grenel je preuzeo tu ideju i nastavio da vrši pritisak na Kurtijev blok da prihvati ono što je on (Kurti) nazvao nerazumnim brzim rešenjem.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading