(VIDEO) Vučić u obilasku radova na izgradnji brze pruge: Za 25 minuta Beograd-Novi Sad

Autor: Republika

Vesti

21.04.2020

09:27 >> 10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Stara Pazova-Novi Sad u Čortanovcima.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Radovi na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Stara Pazova-Novi Sad u Čortanovcima

Zajedno sa predsednikom Srbije, u obilazak izgradnje brze pruge Beograd - Budimpešta, deonice Stara Pazova-Novi Sad, došao je i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

- Imali ste 8 bolesnih i niste kasnili - rekao je Vučić u razgovoru sa građevinarima.

Kako je rečeno u razgovoru sa predsednikom, na dnevnom nivou bilo je angažovano 800 do 900 radnika

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- 25 minuta trebaće nam brzom prugom od Beograda do Novi Sad, maksimum 30 - rekao je Vučić.

On je naveo da je toliko vremena inače potrebno da se kolima izvučete iz centra Beograda, i da ćemo vozom moći da idemo na kafu u Novi Sad.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Tunel izgleda fantastično i pogled sa ovog mosta biće možda lepši od pogleda sa mosta "Vrla". U septembru/oktobru sledeće godine, ako sam dobro razumeo idemo vozom od Beograda do Novog Sada za pola sata. Ovo je bukvalno svemir u odnosu na ono što smo imali. Klasa iznad! Pogodila nas je pandemija, ali je moja molba bila da gradimo brzu prugu Beograd-Niš. Videćemo šta ćemo sa tim, ugovor je spreman, ali pare još nisu, obavestićemo vas kad nađemo pare - rekao je Vučić.

- Dva grada će biti udaljena kao da ste otišli negde na kafu. Dok obavite dva-tri razgovora usput, već ste stigli - rekao je predsednik Srbije. Mi ovde gradimo budućnost koja će ostati zapisana u istoriji. Ulažemo ogroman novac za najmodernije pruge sa prosečnom brzinom od 200km/h. I preko ovog vijadukta sa pogledom na Dunav i Frušku Goru nećemo morati da usporavamo, pa ćemo se i tu kretati istom brzinom - kaže Vučić.

 

 

Dodaje da se Srbija nije odrekla nijednog važnog infrastrukturnog projekta i da za njih ima novca i podseća na potonuće cene nafte i ističe da je to dokaz da niko u svetu neće znati šta nas čeka.

- Mi smo spremni, i mi molimo ljude da budu spremni za rad. Čini mi se da smo se navikli na manji obim posla, manje odgovornosti, ali moramo brzo da se prebacicmo i pokažemo da možemo da radimo više - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- U poslednja tri dana Novi Sad je ubedljivo najbolji po procentima što znači da tu imamo najniži procenat zaraženih od velikih gradova, bolji čak i od Kragujevca koji je veoma dobar-  rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska radova na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Stara Pazova-Novi Sad.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
adovi na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici Stara Pazova-Novi Sad u Čortanovcima

Istakao je da je Novi Sad gotovo ugašeno epidemiološko žarište, ali da moramo da budemo oprezni. - Epidemiološka situacija je veoma povoljna u samom Novom Sadu i dobro je da se ljudi testiraju i dalje, da bi nam dolazili lakši i srednje laki bolesnici, a ne teški - rekao je Vuičić.

Naveo je da se u Nišu situacija umirila, ali da je i dalje teža nego u Novom Sadu, Kragujevcu i nešto teža nego u Beogradu gde je "pod kontrolom, ali i dalje to nije idealno". Kako je dodao, situacija u Aleksincu je danas mnogo bolja nego pre tri dana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Maja

21.04.2020 09:41

Srbija napreduje u svakom pogledu.

Anica

21.04.2020 09:41

Srbija vidno raste i napreduje ovo je jos jedan dokaz da idemo brzo napred.

Jelena

21.04.2020 09:44

Ova brza pruga ce biti od velike važnosti za sve nas jel cemo brze i kvalitetnije uz ustedu dragocenog vremena stici do naseg odredista.

Tina m

21.04.2020 09:47

Izvestan je veliki napredak Srbije nakon zavrsetka ove deonice pruge. Dovoljno je reci da ce se stizati do Beograda iz NS za pola h...!