Ovaj čovek se dobrovoljno prijavio za "Žutu kuću"! Dajem bubreg za Tačija

Autor: kosovo-online, Republika

Vesti

21.04.2020

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Kosova Hašim Tači juče je pregledan na Urološkoj klinici Kliničkog centra Kosova zbog bolova u bubrezima, a Besim Redžepi iz sela Remnik u Vitini poručio je Tačiju da je spreman da mu donira svoje organe ako je to potrebno, prenosi Kljan Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/KlanKosova
Besim Redžepi spreman da da bubreg krvniku Hašimu Tačiju

Ovo je na neki način podsetilo na zverstva kosovskih albanaca u kojima su nealbanskom stanovništvu 1999. godine vađeni organi, a u koja su današnji kosovski političari bili uključeni.

- Juče sam bio veoma zabrinut, drago mi je što je predsednik sada boljeg zdravlja. Ali spreman sam za ono što sam rekao. Svi delovi tela. Spreman sam da mu dam svoj bubreg ako ne uspe - rekao je Redžepi.

Redžepi je Tačija nazvao arhitektom nezavisnosti Kosova. - On je arhitekta nezavisnosti. On je vodio rat. Predvodio je delegaciju u Rambujeu. Proglasio je državu. Sve je dobro doneo Kosovu - rekao je Redžepi.

Redžepi je istakao da ima i lično poznanstvo sa predsednikom - znam ga, poznajem ga kroz kampanje, kroz studije.

Podsećamo, "Žuta kuća" je naziv koji se u javnosti koristi za istragu o trgovini ljudskim organima u Albaniji i na Kosovu tokom 1999. godine. Prva je tvrdnje o trgovini ljudskim organima iznela u javnost bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte, u svojoj knjizi "Lov: Ja i ratni zločinci".

U svojoj knjizi, Karla del Ponte je iznela podatke da je 1999. godine saznala od novinara da je oko 300 Srba i drugih nealbanaca bilo oteto i transportovano u Albaniju, gde su im vađeni organi, koji su zatim slani u Italiju, odakle su distribuisani u klinike širom Evrope.

U aferu sa "Žutom kućom" umešan je veliki broj kosovskih političara među kojima je i sadašnji predsednik Kosova Hašim Tači.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading