Vučić: Odobreno nam je 93 miliona evra pomoći iz EU

Autor: Republika

Vesti

24.04.2020

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije akreditovanih u Srbiji u 10 časova u Palati Srbija, nakon čega se sa šefom delegacije EU Semom Fabricijem obratio javnosti.

 

- Odobreno nam je 93 miliona evra pomoći, zahvalni smo Evropskoj uniji na tome. Što pre se EU ekonomski oporavi, to će Srbiji biti lakše da postigne bolji privredni rast. Dve trećine ekonomske razmene vezano nam je za zemlje EU. Gotovo 26 milijardi evra nam je robna razmena sa zemljama Unije, a pre deset godina je bila oko 10 milijardi evra. To pokazuje koliko smo zavisni od EU. Posebno smo zainteresovani za kompanije iz Evropske unije koje donose investicije. U ime naših građana izjavio sam saučešće svim zemljama EU zbog stradalih od kovida 19 i građani Srbije žale za svakim životom izgubljenim od koronavirusa - rekao je Vučić tokom obraćanja medijima u Palati Srbija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Mija

24.04.2020 10:36

Veliki doprinos EU. Srbija je u malo laksoj poziciji jer izlazi iz globalne epidemije kao,pobednik. Ista ta pomoc ce se preusmeriti onima kojima je potrebnija! Srbija se ponasa stojicki i odgovorno.

Biljana

24.04.2020 10:48

dobro je da se i EU setila da nam pomogne, lepo od njih, hvala

Ika

24.04.2020 10:49

Svaka pomoć je dobro došla i Srbija je pouzdan partner.

star

24.04.2020 10:58

Možemo biti zahvalni EU na svakoj vrsti pomoći do sada.