KON SUROVO ISKREN: Nisam uvređen, ja sam ljut!

Autor: Tanjug

Vesti

24.04.2020

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon kaže da je prirodna reakcija onih koji rade i daju se maksimalno, a njih je oko 30 odsto, da gube motivaciju na pisanja i dobacivanja većine. Kako je naveo, reč je o većini koja dobacuje sa strane i očekuje, neretko, i nemoguće u ovim kriznim situacijama.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Predrag Kon

Doktor Kon se ponovo oglasio na Fejsbuku sa porukom za „neke prijatelje“, naglasivši da sve te kritike nemaju veze s dobrim namerama.

- Osim u prilici kada ste meni uputili kritike za događaj u gerontološkom centru u Nišu, (a zbog tih posledica i propusta danas umiru ljudi, ostaje samo da ih brojimo) nijednom nisam imao potrebu da se povučem… -  napisao je Kon i dodao da je te reči osetio kao veliku nepravdu, jer ih nije očekivao od prijatelja.

Kon kaže da ti „neki prijatelji“ od njega očekuju da u nekim situacijama, kao što je, na primer, ponašanje sveštenstva u vezi s liturgijama, reaguje onako kako bi oni želeli, odnosno „napadački u odnosu na vlast ili crkvene vlasti“.

- Ja jesam reagovao, ali ne javno, a javno sam našao način da se sačuva narodno zdravlje. To kako vi mislite da treba, javno protiv vlasti, kontraproduktivno je u ovoj situaciji po mom dubokom uverenju - napisao je Kon i upozorio da se tako ne gradi solidarnost u situaciji ugroženosti.

Kon je istakao i da nije uvređen, već je ljut na one koji ne mogu da sagledaju do koje mere kontraproduktivno deluje kada se neprekidno napadaju oni koji rade i svoje obraćanje završio uzvikom: „Stop kovid 19!“.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading