(VIDEO) Četiri aviona poletela iz Beograda u Italiju: Vučić na kutiji napisao poruku prijateljima - POBEDIĆEMO ZAJEDNO!

Autor: Republika

Vesti

25.04.2020

10:27 >> 10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa aerodroma "Nikola Tesla" poslata je pomoć u vidu zaštitne opreme koju Srbija donira Italiji za borbu protiv koronavirusa.

- Mnogo vam hvala što učestvujete u ovome. Drago mi je da možemo da pomognemo jer treba da se setimo da je Italija jedna od prvih zemalja koja je Srbiji poslala pomoć kada je naša zemlja bil pogođena poplavama. Hvala i Er Srbiji zato što se nije povukla, a pritom trpi velike gubitke. Bićete ponovo krila Srbije, hvala i vašim porodicama koje su podnele teret ove situacije - rekao je Vučić. 

- Italija i Srbija su prijateljske zemlje. U Italiji je situacija mnogo bolja, ali i dalje nam je potrebna pomoć i ova pomoć iz Srbije nam mnogo znači - rekao je italijanski ambasador Karlo Lo Kašo.

Vučić je najavio da će sutra otići još dva aviona, a prekosutra još dva, dakle ukupno osam aviona pomoći za Italiju. Predsednik je na jednoj od kutija napisao poruku na italijanskom jeziku. 

- Mi smo bezbroj puta primali pomoć od Italije, sada smo u situaciji da možemo da im pomognemo. Ovde će biti 2 miliona hiruških maski, 2 miliona zaštitnih maski, 100.000 skafandera, dakle ozbiljne količine su u pitanju, ali opet mislimo da je moglo i bolje. Međutim, ovo je naš skormni doprinos u njihovoj borbi protiv opasnog virusa. Jadranka Joksimović će biti u jednom od aviona koji lete u Italiju i što je još jedna velika čast dočekaće će ministar spoljnih poslova Italije Luiđi di Majo - rekao je predsednik Srbije. 

- Prenosim vam pozdrave i zahvalnost našeg predsednika. Hvala puno na velukodušnoj donaciji. Ona je dokaz velikog prijateljstva naše dve zemlje i naša dva naroda. Situacija je u Italiji bolja, ali i dalje se borimo tako da nam je pomoć koju danas šaljemo u Rim od velike koristi. Poslednjih nedelja primili smo zaista mnogo poruka podrške i solidarnosti od građana Srbije, želim još jednom da svima njima zahvalim, kao što želim da zahvalim i vama, predsedniče, što ste danas ovde - rekao je Lo Kašo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Mima

25.04.2020 11:35

Sutra i prekosutra po dva, svaka čast.

Odgovori 14 0
Jela Kv

25.04.2020 11:36

Pobedicemo zajedno

Odgovori 14 0
Dušan

25.04.2020 11:44

Sloga i zajedništo će na kraju pobediti ovaj opaki virus. Nema povlačenja i nema predaje.

Odgovori 14 0
Marko

25.04.2020 12:00

Pozdrav za Italiju, zelim vam da sto pre pobedite virus i spasete sto vise zivota.

Odgovori 14 0