(FOTO) Pripadnici ekspertskih timova Ruske Federacije obišli izložbu "Odbrana 78"!

Autor:

Vesti

26.04.2020

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici ekspertskih timova Oružanih snaga Ruske Federacije, koji pomažu u sprečavanju širenja, suzbijanju i gašenju infekcije koronavirusa, koje predvodi general-major Mihail Černišov, posetili su danas izložbu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije "Odbrana 78" u Muzeju grada Beograda.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Obilazak izložbe

Delegaciju Oružanih snaga Ruske Federacije kroz izložbu je vodio načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Duško Šljivančanin.

Izložba je ostavila snažan utisak na članove delegacije, koji su tokom obilaska izložbe mogli da sagledaju koliko je patnje i razaranja narod na ovim prostorima doživeo tokom NATO agresije 1999. godine.

Na kraju obilaska izložbene postavke, general Černišov rekao je da su "utisci teški".

- Zemlja koja se borila praktično opkoljena, i koja nije imala šansu za pobedu, nije se predala i uspela je u nekom smislu da pobedi. Nije dala svoju teritoriju, ali je platila životima svojih vojnika i svoje dece – rekao je general Černišov.

On je potom upisao u Spomen-knjigu:

- Večna slava vojnicima Srbije, pamtite sve što se dešavalo ranije. Zauvek.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
U obilasku izlobene postavke

Izložba "Odbrana 78", autora Dušana Jovovića, projekat je koji su inicirali Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, a izložba je multimedijalna i interaktivna i prvi put prikazuje video i štampane materijale koji do sada javnosti nisu bili prikazani.

Postavka je podeljena u osam celina, a likovnost izložbe počiva na autentičnim artefaktima koji su nastali tokom 1998. i 1999. godine. Izložbena postavka na jedinstven način prikazuje herojsku odbranu zemlje tokom 78 dana NATO agresije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading