NIJE BILO OZBILJNIJE GREŠKE: Doktor Kon o kritikama za ugrožavanje ljudskih prava

Autor: Tanjug

Vesti

26.04.2020

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Smatram da državni vrh i struka nisu napravili neku ozbiljnu grešku što se tiče ugrožavanja ljudskih prava zbog zabrane kretanja", ocenio je danas epidemiolog Predrag Kon i istakao da ne bi sam sebi, kolegama i državi da daje najvišu ocenu za to kako su se borili protiv korone, jer ce to, kaze, učiniti građani.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Predran Kon

- Mere koje smo doneli su mere javnog zdravlja koje epidemiolozi primenjuju kada je velika opasnost po širu populaciju, a videli smo da realna opasnost postoji jer je u drugim delovima sveta bila velika smrtnost - rekao je Kon odgovarajći na pitanje medija da oceni borbu države protiv novog virusa.

Smatra da Srbija sve vreme u borbi protiv virusa korona “dobro stoji”, što, kaže, pokazuju rezultati koji opravdavaju donete mere.


- Sigurno će biti diskusije o tome, ali mere opravdavamo time da su upotrebljene u opštem interesu svih. Neću da dajem ocenu, ne bih da javno izreknem najvišu ocenu, već će narod to oceniti - kaže Kon.

Upitan da objasni šta znači da ćemo morati da živimo sa virusom korona, Kon je rekao da moramo shvatiti da će naše ponašanje morati da bude izmenjeno.

- Vraćanje života ne odnosi se samo na posao, već i svim svakodnevnim aktivnostima. Moramo da shvatimo da ovaj virus definitivno nema nameru da nas napusti i da sve što imamo na raspolaganju da se štitimo od nejga jeste socijalno distanciranje - kaže Kon.

- Vraćanje u život ide polako, ali mora da nam uđe u svest da je ovakvo, oprezno i preventivno ponašanje neophodno - zaključio je Kon.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading