Kako je došlo do zaraze u gerontološkim centrima koje čuva vojska? Kisić Tepavčević ovako odgovorila

Autor: Republika

Vesti

27.04.2020

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na najnovijoj konferenciji o koronavirusu, lekari su rekli da su trenutno najveći problem gerontološki centri i da je to upozorenje da ne smemo da zaboravimo ko je najugroženiji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Darija Kisić Tepavčević

Odgovarajući na pitanja novinara, doktorka Kisić rekla je da je ukupan broj preminulih iz Gerontološkog centra u Nišu preko 30.

- Većina ih nije imala simptome ili je imala blage simptome, očekivali smo komplikacije. Nažalost, pridružena oboljenja i komplikacije su dovela do fatalnog ishoda. Kada je u pitanju Negotin, 47 korisnika i zaposlenih je transportovano u KC Niš i njih 37 je prebačeno u kovid bolnicu u Sokobanji, a 10 je ostalo u KC Niš - rekla je ona.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome kako je moguće da je do zaraze došlo uprkos činjenici da gerontološke centre čuva vojska, doktorka je rekla:

- Ne znam ni ja to da vam kažem.

U Srbiji su u protekla 24 časa potvrđena 233 nova slučaja virusa korona, a od posledica bolesti preminulo je šest osoba. U našoj zemlji je od posledice novog virusa do sada preminula ukupno 161 osob, a izlečeno je ukupno 1.209. Na repiratoru je 85 osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading