(VIDEO) Predsednik Vučić poslao snažnu poruku: Srbija je broj JEDAN u Evropi!

Autor:

Vesti

30.04.2020

10:01 >> 10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u magacinu medicinske opreme u Krnješevcima prisustvovao primopredaji medicinske opreme za borbu protiv Kovid-19 koju Srbiji doniraju Kraljevina Norveška i EU.

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav
Aleksandar Vučić

Nakon primopredaje medicinske opreme, predsednik je odgovarao na pitanja novinara.

- Za nas je najbolja vest da evropska ekonomija raste, najjače ekonomije Evrope moraju da rastu da bi i naša rasla. Takođe, za nas je važno da regionalne ekonomije budu jače. Dve zemlje u regionu će imati velike probleme zbog javnog duga. Mi se trudimo da naš javni dug ne pređe 60%, mora da spada u najzdravije ekonomije - kaže Vučić.

On navodi povezanost Amerike i Evrope, naglašavajući da je "svet sada globalno selo".

-Mislim da ćemo u prvom kvartalu u Evropi biti broj jedan, možda jedna zemlja bude ispred nas, pa budemo i broj dva, ali to ćemo saznati uskoro - kaže on.

Predsednik se i osvrnuo na situaciju sa koronavirusom i napomenuo da se radi na ublažavanju mera i rekao - Nismo izašli na kraj sa koronom. Moraćemo da živimo sa njom. Ali, i kada budemo normalno živeli taj život će biti malo pod navodnicima, to će biti nova normalnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Maja

30.04.2020 10:28

Srbija je broj 1 u Evropi.

Tina

30.04.2020 10:33

Srbija postuje svu pruzenu podrsku i pomoc. Spremna je za jacanje ekonomije i da nastavi gde je stala prema ciljevima razvoja!

Nenad

30.04.2020 10:35

Za Srbiju je najbolja vest da evropska ekonomija raste, najjače ekonomije Evrope moraju da rastu da bi i naša rasla. Takođe, za nas je važno da regionalne ekonomije budu jače.

Jana

30.04.2020 10:45

Svaka cast Srbijo!