Evo zašto ga zovu ĐITLER! Pale maske: Lider opozicije pokazao pravo lice

Autor:

Vesti

03.05.2020

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija predvođena Savezom za Srbiju Dragana Đilasa "proslavila" se potezima koji predstavljaju klasično fašističke metode u grčevitoj borbi za vlast, a sada je otkriveno odakle za to crpe inspiraciju. Đilas, verovali ili ne, čita li, čita nacističku literaturu!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

On je, naime, objavio snimak da lupa šerpom, kao vid protesta protiv vlasti, na kom se, međutim, vidi i više nego što bi on i saborci možda želeli - na stolu je knjiga koja na naslovnim koricama ima nacistički simbol svastike, zbog čega se osnovano pretpostavlja da proučava fenomen nacističkog diktatora Adolfa Hitlera i njegove metode borbe za vlast.

Reč je, inače, o knjizi "Uspon i pad Trećeg rajha" autora Vilijema R. Širera.

RepublikaFoto: printscreen
Lupanje u šerpu ga odalo

LOGIČAN IZBOR

Đilas ne samo da odatle crpi inspiraciju za borbu protiv vlasti već se, prema rečima predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića, tako i ponaša.

VESIĆ: PRISTOJAN ČOVEK BI IMAO SRPSKI GRB ILI ZASTAVU

- Očigledno je da on i Boško Obradović čitaju istu literaturu. Da je lopov i da je bahat, znali smo. Sad smo saznali za njegovu još jednu osobinu, koju je, doduše, pokazivao svojim ponašanjem prethodnih godina. I takav bi da vodi državu... - komentariše za Srpski telegraf Glišić.

Što se ljuti što ga zovu Đitler?

U javnosti je burne reakcije izazvala fotografija Đilasa na kojoj se na njegovom stolu vidi knjiga sa kukastim krstom. Na Tviteru je usledila lavina komentara od "sramota" i "ups" do "dobro je, bar se nije slikao ispred biblioteke, nego iza šerpe".

RepublikaFoto: Tanjug
Predrag Azdedjković

- I posle se ljuti što ga zovu Đitler? - napisao je gej-aktivista Predrag Azdejković.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže za Srpski telegraf da mu je potpuno logično da je Đilas istakao da novinari vide nacističku svastiku na svom stolu bez obzira na to koja knjiga je u pitanju.

POGUBNI FAŠIZAM

- Pristojan čovek bi imao srpski grb ili zastavu, ali ne i on. Logično mi je zato što je u koaliciji sa srpskim fašistom Boškom Obradovićem, koji je sledbenik nacističkog sluge Dimitrija Ljotića, osobe koja je nosila kukasti krst. Logično je jer je Đilasov ideolog Mlađan Đorđević, najmračnija osoba srpske politike sa tesnim vezama sa ruskim desničarima koje je predsednik Putin odbacio. Taj Đorđević je inače povezan sa onim pojedincima i pokretima koji se protive evropskim integracijama Srbije. A Đilas daje intervju u stanu dok lupa i priča da je za Evropsku uniju!? Tako da taj pogubni uticaj ovih fašista Obradovića i Đorđevića na Đilasa, koji baš i nema ideologiju, se lepo ogleda u nacističkim simbolima na stolu - kaže Vesić.

OD MOTORNE TESTERE DO VREĐANJA ŽENA

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Nebojša Krstić

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da je sada sve jasno:

- Pre nego što sam video sliku Đilasove literature, pitao sam se odakle crpi inspiraciju za svoje poteze. Takođe, čudilo me je odakle medijima pod njegovom kontrolom potreba da Srbiju predstave kao Aušvic, a Vučića kao diktatora.

Đilas i saborci su se, podsećaju sagovornici našeg lista, "proslavili" fašističkim metodama u političkoj borbi - od upada motornom testerom na javni servis preko paljenja knjiga do vređanja žena i nasrtanja na neistomišljenike kako bi bez izbora došli na vlast.

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević tvrdi da je literatura koju izučava Đilas potvrda ideologije koju zastupa taj deo opozicije u SZS koji upravo on predvodi:

- Odatle izgleda preuzimaju ideje za političku borbu. To je izgleda vodilja, način na koji oni žele da dođu na vlast, bez izbora.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
fani

03.05.2020 06:34

Narod vidi kakav je Đilas, zato mu i ne veruje.

Odgovori 12 1
Milan

03.05.2020 09:34

@fani - Đitler potplaćuje sve ostale oko njega. Zato ga pokorno prate. Dok traju pare trajaće i pratnja.

Odgovori 10 0
Nevena

03.05.2020 07:11

Svima je jasno kakav je Djilas i u kakvom je stanju drzava bila za vreme zutih

Lelica

03.05.2020 07:19

Đilas ko Đilas, ništa čudno!