NESTAO TOMA NIKOLIĆ! Ni Vlada Srbije ne može da ga nađe!

Autor: kurir.rs

Vesti

14.10.2017

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio je novi državni posao, ali je rešio da ga radi u strogoj ilegali. Zvuči neverovatno, ali Nacionalnom savetu za saradnju sa Rusijom i Kinom, koji vodi dojučerašnji šef države, ne može da uđe u trag čak ni Vlada Srbije koja ga je osnovala!

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Propao u zemlju: Tomislav Nikolić

Vladine službe još nisu uspele da uspostave bilo kakvu komunikaciju sa Nikolićevim savetom, iako je od njegovog konstituisanja prošlo dva i po meseca.

- Nemamo kome da šaljemo zvanične dopise, niti postoji neko iz tog saveta sa kim možemo da koordiniramo aktivnosti. Ipak je reč o savetu koji je pod nadležnošću Vlade i nije baš normalno da oni ne znaju šta mi radimo, niti mi znamo šta oni rade. Što se tiče nas u Neminjinoj 11, savet za nas kao da ne postoji, jer nema sajt, kontakt telefone, elektronske adrese... Nemamo kome da se obratimo - otkriva izvor iz Vlade Srbije.

Nikolić je za svoje nove zadatke od Vlade dobio kancelarije u centru Beograda, iz kojih je morala da se iseli Uprava za dijasporu i saradnju sa Srbima iz regiona. Iako je bilo planirano da zaposleni iz uprave ostanu u prizemlju zgrade u Vase Čarapića 20, oni su odlukom Vlade preseljeni u Ministarstvo spoljnih poslova.

- Telefoni koje je koristila uprava preneti su u nove prostorije. Ne znamo koje koristi savet, niti gde su njihovi zaposleni smešteni. Rečeno nam je samo da se selimo i nemamo nikakav kontakt s njima - rekla je službenica uprave.

Konstitutivna sednica Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom održana je 24. jula i na njoj su definisane upravo oblasti na kojima će biti važna koordinacija sa Vladom. Uglavnom je reč o velikom broju projekata u oblasti saobraćaja i energetike.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading