Božić osudila divljanje ispred Skupštine Srbije: Današnji incident krši sve norme demokratije!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.05.2020

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić osudila je danas incident koji je ispred Skupštine Srbije izazvao poslanik Boško Obradović, uz ocenu da takvo ponašanje krši sve norme demokratije i zdravog razuma.

RepublikaFoto: printskrin/TV Hepi
Sandra Božić

- Prisustvovali smo pokušaju ubistva Marjana Rističevića od strane Ðilasovog batinaša Obradovića. Rističević je presretnut, brutalno su ga pretukli, srušili na zemlju i naneli mu povrede. Ukazana mu je medicinska pomoć, a narednih dana znaćemo koje su razmere ovog napada - tvrdi Božić.

Ona je na konferenciji za medije u Skupštini Srbije rekla da je današnji napad Boška Obradovića usledio nakon sinoćnjeg neuspešnog pokušaja napada ispred zgrade Predsedništva.

- Nikada Srbija nije gledala u svojoj istoriji ovako sramno ponašanje, ali na sreću malo ih je da bi ovo bilo pravo lice Srbije - istakla je Božić.

Smatra, da će ovakvih napada, nažalost, biti još i dodaje da ne zna šta je sledeće što će obeležiti "njihov fašistički rad".

- Sigurna sam da nismo videli sve, ali sam sigurna i da će Srbija odreagovati i da će se političke stranke složiti i zajedno osuditi - kazala je Božić.

Način na koji će se sprečiti da se u Srbiji ne desi pojava fašizma jesu izbori, kaže Božić i dodaje da će se SNS boriti olovkom i papirom izbornog dana.

Pozvala je sve građane da ostanu ujedinjeni u osudi fašističkih ispada, a nadležne organe da urade svoj deo posla.

Takođe, pozvala je i političke činioce da na dan izbora pokažu da je Srbija demokratska zemlja, kao i poslanicu Evropskog parlamenta Tanju Fajon da odgovori da li su ovo tekovine demokratije i vrednosti koje su poželjne u Evropi.

- Pitam Tanju Fajon da li je fašizam postao ideologija koja je dobro došla u Evropi, da li će osuditi napad na narodnog poslanika i pokušaj ubistva ili će ostati nema - kazala je Božić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Petar

08.05.2020 11:57

Njihovo ponašanje nije ni blizu demokratije.

Filip

08.05.2020 11:59

Skandalozni ispad i incident Boška.

Baca

08.05.2020 12:29

Pucaju po savovima, svako hoce deo kolaca i to ispoljavaju na jako cinican nacin. Narod sve vidi.

profesor1984

08.05.2020 12:51

Ugasio si ga Bosko zauvek! Sa ovim ponasanjem pokazao si sve!