Stefanović: Juče uhapšeno 15 lica nakon incidenta ispred Skupštine

Autor: Republika

Vesti

09.05.2020

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da je juče nakon incidenta ispred Skupštine uhapšeno 15 lica.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Jučerašnji incident ispred Skupštine

Stefanović je takođe rekao da će počinioci koji su privedeni odgovarati pred Prekršajnim sudom, i naglasio da će država uvek odgovoriti na nasilje.

- Zastrašujuće je da čovek koji je dobio batine juče, da se nastavlja fašistička kampanja protiv njega. Nije im dovoljno što su ga prebili. Sve snimke kada pogledate vidi se da Marijan Rističević u ruci drži ključ od automobila "Škoda" sa priveskom koji ta firma dodeljuje uz automobil. Pritom, on nakon toga prolazi kroz vrata Skupštine gde ima detektor na metal. Ne iznenađuje me Marinika Tepić već mediji koji su to preneli, a bili su juče na mestu događaja i snimali sve. To je čist fašizam i nasilje se ne sme pravdati. Dragan Đilas se žali da su mu vikali "Đilase, lopove", a ne smeta mu kada tuku poslanike - rekao je Stefanović.

Ministar Stefanović - država će odgovoriti na nasilje!

Na pitanje zašto Boško Obradović nije priveden, ministar je rekao - Boško Obradović je narodni poslanik i uživa imunitet, zato nije priveden. Da bi bio priveden, neophodno je da bude zatečen u izvršenju neke kriminalne radnje za koju je zaprećena kazna od pet ili više godina zatvora. Njemu može da bude napisana prekršajna prijava, ali čini mi se da neki državni organi u nekim slučajevima reaguju brzo, a u ovako nekim veoma sporo. Tu se vidi ona priča "vlast drži sve državne organe u svojim rukama", sad se vidi da to nije istina. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Maja

09.05.2020 16:40

Mislim da ovi sto su juce bili ispred skupstine cuva neko mnogo jak.

Milica

09.05.2020 18:19

@Maja - Moze da ih cuva ko god hoce,jer niko nije iznad zakona.

Una

09.05.2020 16:42

Nasilnicima je mesto u zatvoru a ne na ulici.

Ana

09.05.2020 17:00

Svako mora odgovarati za svoje postupke. Zakoni postoje da bismo ih postovali.