Evo šta će biti potrebno da prilože oni koji žele da uđu u Srbiju!

Autor: Republika

Vesti

11.05.2020

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Predrag Kon otkrio je samo deo novih pravila koji se tiču prelaska granica, a koja će sutra biti zvanično usvojena nakon sednice kriznog štaba.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

- Oni koji ulaze u Srbiju će morati da imaju PCR test na Covid-19 koji će uraditi u zemlji iz koje dolaze maksimum 72 sata pre dolaska. Ako ga nemaju i ako je u pitanju naš državljanin onda će biti sprovedena samoizolacija uz zdravstveni nadzor. Ako je u pitanju strani državljanin, moći će da uradi test na našoj teritoriji. Ako bude negativan ne mora da bude pod nadzorom - rekao je dr Kon, čime je odagnao dosadašnje tumačenje da će i naši državljani morati biti u karantinu od dve nedelje.

Dr Kon ističe da to još uvek nije zvanično, te da će se ova pravila i u pismenoj formi usvojiti sutra nakon sednice kriznog štaba.

A šta je sa ljudima koji će iz Srbije putovati u inostranstvo?

- To sve zavisi od zahteva zemlje u koju se putuje. Ovde će biti obezbeđeni testovi po određenoj ceni na nekoliko mesta, ali još uvek nije do kraja definisano – zaključio je.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading