(VIDEO) Apel predsednika Vučića: Nemojte se okupljati pre kraja maja

Autor: Republika

Vesti

11.05.2020

18:07 >> 18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras javnosti povodom najnovijih dešavanja na političkoj sceni koja su naglo krenula nakon ukidanja vanrednog stanja.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandar Vučić

Vučić se obratio iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

 

Vučić je na početku obraćanja izjavio da je dobio podatke od bezbednosnih agencija da je oko 5.700 ljudi ispred Skupštine i pozvao da se ne održavaju masovna okupljanja pre kraja maja.

- Molim sve da pokažu ozbiljnost i odgovornost, koliko im je stalo do Srbije i građana. Kao predsednik molim da kampanja prođe bez nasilja, a druga da se pokaže poštovanje za političke protivnike i one koje misle drugačije. Epidemija nije prošla. Nedopustivo je da građane izlažemo opasnosti. Nedaleko odavde 5790 pristalica uglavnom SNS, iako 64 ili 65 pristalica pokreta Dveri okupilo se. Zamolio bih te ljude da se bar do kraja maja ne okupljaju. Takođe, značajno je da se poštuje pravni poredak naše zemlje - rekao je Vučić.

- Političke protivnike sam pozivao na razgovore, oni to nisu želeli. Razgovor ucenama ili pretnje ne prihtvatam - rekao je Vučić i dodao:

- Uhapšeno je lice D.G. iz Novog Sada koje je iznosilo pretnje Jovane Gligorijević iz nedeljnika "Vreme" i molim vas da ne bude napada na novinare više - naglasio je predsednik.

Vučić je pozavo sve da gledaju u budućnost.

- Pozivam građane Srbije da izađemo sa planovima i programima za budućnost i oporavak naše ekonomije. Danas mi je poslednji dan na čelu Ekonomskog štaba, Vlada Srbije održala je sednicu i tu se moj posao završava u ovom štabu - objasnio je predsednik.

Na kraju, poruka za sve političke aktere...

- Sve političke aktere pozivam da učestvuju na predstojećim izborima, molim ih da ne pribegavaju bilo kakvom nasilju, svi nasilnici biće kažnjeni - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Baka

11.05.2020 18:11

Pandemija jos nije otisla, moramo da se cuvamo i dalje kao sto predsednik kaze!

Baca

11.05.2020 18:20

Pandemija jos nije otisla, moramo da se cuvamo i dalje kao sto predsednik kaze!

Danijela

11.05.2020 18:34

Mere struke i discipllina moraju biti poštovani do samog kraja kada ćemo pobediti pandemiju.

Stefan

11.05.2020 18:38

Pandemija jos uvek nije prosla i mere prevencije jos uvek treba postovati radi sigurnosti i sprecavanja sirenja.