Boško prekinuo štrajk glađu posle molbe Amfilohija!

Autor: direktno.rs

Vesti

21.05.2020

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boško Obradović prekinuo je štrajk glađu posle 11 dana, i to na molbu i savet mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića, piše portal Direktno.rs.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Boško Obradović tokom štrajka glađu

Takođe, i vladika Grigorije je pre nekoliko dana pozvao lidera Dveri, a sličnu poruku mu je po izlasku iz zatvora uputio i vladika Joanikije, a to je da su njegovo zdravlje i porodica najvažniji i da borba protiv vlasti može da ima i druge načine.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović posavetovao je lidera Dveri da prekine štrajk, i rekao mu da je njegovo zdravlje najbitnije. Nakon što je Obradović primio blagoslov od mitropolita, prekinuo je štrajk.

RepublikaFoto: youtube.com/Krsto Popović
Mitropolit Amfilohije

Kako Direktno.rs piše, pre nekoliko dana je i episkop Diseldorfa i Nemačke Grigorije pozvao, a episkop budimljansko-nikšićki Joanikije poručio po izlasku iz zatvora Obradoviću, takođe, da prekine štrajk i da njegova opoziciona borba protiv aktuelnog režima u Srbiji može i na druge načine da se nastavi, da postoje druge metode, a da je njegovo zdravlje na prvom mestu njemu i njegovoj porodici.

Srpska patrijaršija, na čelu sa patrijarhom Irinejom povodom štrajka Boška Obradovića koji je trajao 11 dana, nije se oglašavala.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić dala je podršku lideru Dveri Bošku Obradoviću i pozvala na Tviteru srpskog patrijarha da ga poseti.

- Pozivam kao građanka i vernica Patrijarha da poseti Boška i da posreduje da se život mladog čoveka,oca,muža i sina ne ugasi. Ne treba Boško da bude žrtvovan i da mu drugi daju podršku za žrtvu. Kad već predsednik neće,trebalo bi da Patrijarh dođe - napisala je Rašković Ivić.

- Nastavljamo aktivnu bojkot kampanju i poštujemo rešenost da ćemo bojkotovati sve izbore. Ono što nas uznemirava je ćutanje najviših pravosudnih institucija, ćuti Ustavni sud, a na stolu imaju inicijative za ocenjivanje ustavnosti izbornog procesa. Drugih 50 i više zemalja odložilo je izborne aktivnosti - naveo je Obradović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Tina

21.05.2020 11:52

Ovo što Boško radi je jedna velika sramota za njega i celu njegovu opoziciju prevršio je svaku meru.

Mijo

21.05.2020 11:53

Opozicija je preterala više sa ovakvim ponašanjem.

trajkovski

21.05.2020 11:53

Bosko, dobro ti meni izgledas nakon 11 dana strajka gladju!!!!

Jovan

21.05.2020 11:59

A nije na molbu mame i tate ? Hahaha