Packe iz Evropske unije! Šiptarima jasno stavljeno do znanja: Vratiti Dečanima otetu imovinu!

Autor: kosovo-online.com

Vesti

21.05.2020

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol za spoljne poslove EU Virdžinija Batu Henrikson, o pokušaju otimanja zemljišta manastiru Dečani, za Kosovo Onlajn rekla je da se odluke Ustavnog suda moraju poštovati i da se političari moraju ponašati u skladu sa njima.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Pudelek (Marcin Szala)
Visoki Dečani

- Pažljivo pratimo situaciju na Kosovu. Politički procesi su u rukama kosovskih političkih aktera. Esencijalno je da Ustav poštuju svi. To takođe znači puno poštovanje uloge Ustavnog suda i njegovih odluka. U vremenu do sada neviđenih izazova usled globalne pandemije, očekujemo da se politički akteri na Kosovu ponašaju odgovorno i fokusiraju se na potrebe i interese naroda - kazala je ona za Kosovo onlajn.

Ustavni sud Kosova je još pre četiri godine presudio da se Manastiru Visoki Dečani vrate nepravedno oduzeta 24 hektara zemljišta, ali uprkos tome, lokalne vlasti to još nisu uradile.

Povodom toga su u više navrata reagovale međunarodne institucije, nedavno je ponovo reagovao američki ambasador Kosnet, kao i predstavnici Velike Britanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading