Poslanik Pekarski napustio Velju i prešao u SNS!

Autor: Tanjug

Vesti

17.10.2017

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Goran Pekarski ponovo je deo vladajuće koalicije, nakon što je danas saopštio da je napustio Novu Srbiju Velimira Ilića i pristupio SNS i poslaničkom klubu naprednjaka u parlamentu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Goran Pekarski

Pekarski je nakon izlaska Nove Srbije iz vladajuće koalicije, prešao u opozicioni poslanički klub Nova Srbija - Pokret za spas Srbije, čija je predsednica Sanda Rašković Ivić.

Pekarski je u parlament ušao na izbornoj listi Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje.

Na konferenciji za novinare u parlamentu, Pekarski je rekao da je zbog neslaganja sa politikom Nove Srbije u posleđih godinu dana podneo ostavku na sve funkcije u Novoj Srbiji i napustio tu stranku.

Pekarski kaže da da je uputio molbu poslaničkom klubu SNS da im se priključi jer, navodi, želi da nastavi da se bavi politikom ozbiljno kroz članstvo u SNS.

Za SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem kaže da je kohezioni faktor, te navodi da je Vučić postao i faktor poverenja i u državi i u inostranstvu, a iznad svega u njega poverenje imaju građani što se, dodaje, pokazalo na predsedničkim izborima.

Izrazio je uverenje da će to biti pokazano i na izborima u Beogradu.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić rekao je da se Pekarski, nakon kratkotrajnog odsustvovanja iz redova vladajuće koalicije, vratio u skupštinsku većinu kroz pristupanje poslaničkom klubu SNS.

Orlić kaže da je SNS centar i noseći stub formiranja koalicije i parlamentarne većine u skupštini .
Na način na koji je to učinio Pekarski treba da postupe svi koji su postali poslanici na izbornoj listi Aleksndar Vučić - Srbija pobeđuje, a trenutno imaju izvesne dileme u pravcu svog političkog delovanja , kaže Orlić.

On je naveo i da je poslanički klub SNS najbrojniji i najznačajniji nosilac politike predsednika Aleksandra Vučića.

- Povratak u okrilje naše izborne liste i pristupanje poslaničkoj grupi SNS je prirodno, logično stanje. To je stanje uvažavanja volje građana iskazane na slobodnim izborima - kaže Orlić povodom priključenja Pekarskog SNS i navodi da je to pravi primer ozbiljnog i odgovornog ponašanja i uvažavanja izborne volje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
andrijana

17.10.2017 13:04

Ko jos veruje Velji?

Kaja

18.10.2017 05:52

@andrijana - Svi prelaze onde gde je bolje za njih.

Dani

17.10.2017 13:06

Pekarski je odlučio da ne želi da više trpi diktaturu Velje u NS.

dacha

17.10.2017 13:10

SNS sprovodi drzavotvornu politiku, za razliku od Nove Srbije, gde je jedino bitan Velimir Ilic. Pekarski je to uvideo i zato se odlucio na ovaj korak.