Nema novih obolelih od koronavirusa na Kosovu: Od početka epidemije testirano je 13.000 osoba, pozitivno je bilo 1.032, dok je preminulo 29

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Vesti

24.05.2020

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitia saopštio je večeras da danas nije registrovana ni jedna nova osoba zaražena virusom kovid-19.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto: Ilustracija

Vitia je naveo da je testirano 138 osoba ali da su svi testovi na koronavirus bili negativni.

- Danas je prvi dan posle 13. marta, kada smo registrovali prvog inficiranog virusom kovid-19, da niko od testiranih nije zaražen novim virusom. Velika snaga vaše volje omogućila je ovaj rezultat - poručio je Vitia.

Prema njegovom mišljenju, za dobijanje ove bitke sa virusom potrebna je fizička distanca, upotreba maski i izbegavanje skupova.

- Svaka nepažnja, opuštanje i vraćanje pređašnjim navikama može koštati, čak i teško. S druge strane, tokom ovih meseci, kroz državne fondove, pomoć naših prijatelja, dijaspore i mnogih organizacija, pružili smo i pružamo dovoljne i potrebne alate za zaštitu i rast naših kapaciteta. Radili smo zajedno i zajedno pobeđujemo. Nastavite da brinete jedni o drugima - poručio je Vitia.

Na Kosovu je, u periodu od 8. februara do danas testirano preko 13.000 osoba. Pozitivan rezultat na testiranju imalo je njih 1.032, preminulo je 29 osoba koje su imale i druge prateće bolesti, dok je do danas izlečeno 789 pacijenata.

Trenutno na Kosovu ima 243 aktivna slučaja koronavirusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading