CRNA GORA SE PRIDRUŽILA BIČEVANJU SRBIJE! Moskva stala uz Beograd i poslala poruku Podgorici, ali i Prištini

Autor: Tanjug

Vesti

26.05.2020

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije prokomentarisalo je, u saopštenju objavljenom na svom sajtu, zbivanja na Balkanu, uz ocenu da se u regionu i dalje, kako se navodi, "kultiviše pristrasan i politizovan pristup prema događajima iz doba jugoslovenskog sukoba iz devedesetih godina prošlog veka".

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Foto: Ilustracija

Ministarstvo ocenjuje da tendenciozna ocena događaja iz poslednje tri decenije na prostorima bivše Jugoslavije, kao i izvrtanje činjenica, proizvoljno imenovanje krivaca i druge poznate metode "političkog režiranja" protivreče zadatku pretvaranja regiona u prosperitetni deo Evrope, koji se dinamično razvija.

MSP ne precizira ko su akteri takvih politika i pristupa, ali ističe da se one sprovode "uz pomoć nezavisnih nevladinih organizacija koje finansiraju zapadne vlade i čije su aktivnosti povećane u Podgorici i Prištini", sa ciljem da se Beograd "etiketira kao izvor zla" iz perioda rušenja bivše Jugoslavije, i zaštite oni koji su činili zločine nad Srbima.


- Tužno je da se ''bičevanju'' Srbije sad pridružila i Crna Gora, koja je u doba kritičnih iskušenja stajala rame uz rame sa svojim severnim susedom. Naročito cinično se ponašaju kosovske institucije vlasti, gde su na rukovodećim funkcijama lica koja su direktno povezana s nečovečnim delima, uključujući otmice i ubistva ljudi radi ilegalne trgovine njihovim organima - piše u saopštenju.

Ruski MSP dodaje i da se na rad pravosuđa na Kosovu na sve načine sabotira, o čemu svedoči činjenica da do danas nije pokrenut nijedan sudski proces u Hagu, a da, kako kažu, zapadni sponzori, istrajno zatvaraju oči na antisrpsko etničko čišćenje na Kosovu i pogibiju civila tokom NATO agresije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading