Trampov izaslanik oladio Đilasovce

Autor:

Vesti

29.05.2020

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za zapadni Balkan Metju Palmer ocenio je da uslovi za parlamentarne izbore u Srbiji nisu idealni, ali da bojkot nije rešenje.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. STANIĆ
Metju Palmer

On odbacuje neke tvrdnje da SAD podržavaju predsednika Aleksandra Vučića zato što ga vide kao kredibilnog partnera u rešavanju pitanja Kosova, a onda i "žmure na neke probleme sa demokratijom".

Bojkot nije rešenje, napuštanje skupštine diskutabilna taktika

- Slušam te iste argumente već 25 godina na zapadnom Balkanu, i to jednostavno nije tačno. Argument da SAD preferiraju stabilnost nauštrb demokratije nije tačan - ističe Palmer.

On dodaje da SAD konstantno podržavaju demokratiju, efikasnu upravu, vladavinu prava, slobodu medija, reforme, demokratsku i transparentnu vladavinu ne samo u Srbiji već širom zapadnog Balkana već 20 godina. Palmer ocenjuje i da je izlazak dela opozicije iz parlamenta bila "diskutabilna taktika" i ponavlja da kada opozicija sebe izuzme iz političke arene, postaje teže da se čuje njen glas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading