(FOTO) SRBIJA JE BESKRAJNO PONOSNA NA VAS: Uručene pohvale i novčane nagrade pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske!

Autor: Republika

Vesti

30.05.2020

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su postigli vanredno zapažene rezultate i iskazali izuzetno zalaganje i požrtvovanost u radu ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović, uručili su pohvale i novčane nagrade na današnjoj svečanosti održanoj u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Ministar Vulin prilikom uručivanja pohvala tokom svečanosti

Odlukom ministra odbrane nagrađeno je 30 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za podvig spasavanja života i otklanjanja posledica elementarnih i tehničko-tehnoloških nesreća; vanredno zapažene rezultate i izuzetno zalaganje i požrtvovanost iskazanu u obavljanju dužnosti; postignute rezultate u oblasti nauke i razvoja sredstava naoružanja i vojne opreme, kao i rezultate u oblasti kulture i sporta.

Obraćajući se prisutnima, ministar Vulin je istakao da su svi nagrađeni obavljali svoju dužnost i da bi svi oni bili podjednako ponosni, pouzdani i vredni i da ih niko nije nagradio. Vrlina nagrađenih, naglašava ministar Vulin, je u tome što oni nisu tražili nagradu, a to je razlog zašto je Srbija beskrajno ponosna na njih.


- Vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić dao je zadatak da budemo na raspolaganju Srbiji. Naređenje smo ispunili, dali smo sve od sebe i niko od vas nije pitao koliki je rizik niti je rekao da je suviše opasno, da može da se razboli. Niko od vas nije prvo pomislio na sebe, na svoje zdravlje, čak ni na svoju porodicu, nego je prvo pomislio na svoju jedinu Srbiju i na vojsku kojoj služi. Srbija je mogla da bude mirna i pouzdana i već je znala da ćemo pobediti onog trenutka kada je Vojska Srbije postala vidljiva, kada je bila tu, baš tamo gde je potrebno – rekao je ministar Vulin.

Ministar Vulin podseća da je srpska vojska bila i da će biti nepobediva zato što niko nikada nije mogao da kaže gde prestaje vojska, a gde počinje narod.
RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Današnja svečanost uručivanja pohvala i nagrada

- Tako je bilo i tako će biti. Bili ste deo naroda, najbolji deo naroda – hrabri, organizovani, odgovorni da uliju snagu, samopouzdanje i poverenje. Čuvali ste druga, čuvali ste više od svega naše građane kojima je pomoć bila potrebna. Zato smo danas ovde i zato sam ponosan što vas je Udruženje osiguravača prepoznalo. Oni su osetili potrebu da u ime svoje industrije zahvale baš vama za nesebičan, ogroman rad i što niste mislili na sebe nego ste mislili na svakog od nas i što će u godinama koje dolaze država Srbija moći da bude mirna i stabilna, sigurna i pouzdana, jer ima baš takvu vojsku, vojsku koju činite vi – zaključio je ministar odbrane.    


U ime Udruženja osiguravača Srbije, koje je obezbedilo novčana sredstva za nagrade pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, obratio se generalni sekretar tog Udruženja Duško Jovanović, zahvalivši pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za sve što su poslednjih godina učinili u interesu Srbije, a posebno poslednjih meseci tokom pandemije virusa Kovid-19.

- Virus je zatekao nespreman ceo svet, za razliku od Srbije koja je zajedno sa pripadnicima Vojske Srbije uspela da ovaj problem elegantnije i bezbolnije završi i prebrodi nego što su ostale zemlje u svetu – istakao je Jovanović i još jednom čestitao i zahvalio dobitnicima nagrada te obećao da će Udruženje i dalje pomagati i uvek biti uz Vojsku Srbije.
RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Svečanost u Velikoj ratnoj sali

Prisutnima se u ime nagrađenih obratio potpukovnik Željko Avramović iz 19. logističkog bataljona Prve brigade kopnene vojske, zahvalivši ministru odbrane na dodeljenim stimulativnim merama. On je istakao da je ova godina za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije bila puna izazova, a posebno period koji se odnosi na borbu protiv virusne inefekcije Kovid -19.

- Sve što smo radili u danima iza nas, radili smo za dobrobit građana Srbije, naših porodica, za Republiku Srbiju. Na svim zadacima angažovali smo se profesionalno, časno i nesebično, što i jeste naš zadataka, ali i odlika svih naših pripadnika – rekao je potpukovnik Avramović i dodao da način na koji najviše državno i vojno rukovodstvo prepoznaje i vrednuje njihovo angažovanje predstavlja poseban podstrek da i u buduće postižu iste i bolje rezultate.

Među pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nagrađenim za podvig spasavanja života je major Predrag Mitrović iz Komande za razvoj banatske brigade Komande za obuku, koji je zajedno sa svojim kolegom razvodnikom Gabrijelom Stanom u martu ove godine pružanjem prve pomoći spasio život osobi koja je doživela saobraćajnu nesreću na putu između Zrenjanina i Kikinde.
 


- Sam gest ministra odbrane, kao i saznanje da sam nekome spasio život, za mene predstavlja veliki podstrek u daljoj službi i radu, a svim mojim kolegama, nadam se, i adekvatan primer kako treba postupiti u nekim sličnim situacijama – poručio je major Mitrović.

Komandir Odeljenja za zdravstvenu zaštitu u 17. mehanizovanom bataljonu Prve brigade kopnene vojske poručnik Milica Stojković nagrađena je za vanredno zapažene rezultate i izuzetno zalaganje i požrtvovanost koju je pokazala u obavljanju redovnih dužnosti u oblasti zdravstvene zaštite.

- Iza nas je vrlo težak period, ali smo mi, kako pripadnici vojske, dobili vrlo odgovoran zadatak u cilju sprečavanja širenja epidemije koronavirusa. Zadatku smo pristupili odgovorno i profesionalno, vođeni pre svega ljubavlju prema našoj zemlji. Velika mi je čast što sam nagrađena i smatram to velikim podstrekom za dalji rad. Ponosna sam i što sam kao lekar bila u poziciji da pomognem našem narodu, vojsci i zemlji koja me je školovala – istakla je potporučnik Stojković.

Desetar Đuro Borbelj iz 18. inžinjerijskog bataljona Prve brigade kopnene vojske nagrađen je za rezultate postignute u oblasti kulture i sporta. Za nagradu koju je danas primio, kaže da za njega ima posebno značenje, kao i da svaka nagrada predstavlja satisfakciju da u budućnosti postigne nešto više.

- Veoma sam počastvovan i zahvalan Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i Udruženju osiguravača Srbije, koji su u ovom teškom vremenu borbe za zdravlje građana Srbije, imali vremena, pažnje i sredstava da pokažu da misle na pripadnike Vojske Srbije i sportiste u Vojsci Srbije – rekao je desetar Borbelj.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i članovi kolegijuma Ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading