PREMIJERKA IZNELA OČEKIVANJE: Nadam se da će se imidž EU u Srbiji brzo popraviti

Autor: Tanjug

Vesti

30.05.2020

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija ekonomski, tradicionalno, geografski pripada Evropskoj uniji, ali gradi partnerstvo i prijateljstvo i s Kinom", izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić za današnju "Politiku".

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Ana Brnabić

Na konstataciju da je tokom krize sa korona virusom postojao utisak da Evropskoj komisiji smeta što Srbija ima nečiju pomoć i da će se gubitak imidža EU u Srbiji teško popraviti u narednim godinama, Brnabić kaže:

- Nadam se da će se imidž Evropske unije u Srbiji brzo popraviti, to je u interesu naših građana. Najveći deo, 65 odsto, stranih direktinih investicija dolazi iz EU i na tome smo veoma zahvalni - rekla je Brnabićeva.


Danas, kako je dodala, između 65 i 70 odsto izvoza Srbije ide u Uniju.

Iako smo jedna od zemalja koja je danas najbliža i sledeća na redu za punopravno članstvo u EU, gradimo partnerstvo i poverenje sa Kinom", rekla je ona.

Srbija, dodaje, ima i najveći broj i najveću vrednost projekata i potpisanih ugovora u okviru mehanizma 17 plus jedan, odnosno inicijative "Pojas i put".

- Biti na te dve pozicije zahteva mnogo rada, ali odražava naše političko umeće i donosi fenomenalne pozicije i benefite za naše građane. To je politika Aleksandra Vučića koja daje rezultate i nije ni laka, ni jednostavna - naglasila je premijerka.

Snaga Srbije danas, istakla je, jeste što "vi imate odličan, jak tim u predsedniku Republike i predsedniku Vlade".

- Videli smo druge zemlje i teritorije, koje su se usred epidemije, bavile političkim obračunima između predsednika i premijera, zato što su različite političke opcije, a građani su trpeli - zaključila je Brnabić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ninko

31.05.2020 06:48

Mir i stabilnost zaista jesu najvazniji jer je i sam narod kada je u takvom okruzenju miran i stabilan. Ova odluka pokazuje koliko predsednik brine prvenstveno na svoj narod pa onda na sve ostalo. Trebamoi mu biti zahvalni.